VIK bekräftar – Karlin kan lämna för Modo

I flera olika sammanhang har Mattias Karlin pekats ut som den hetaste kandidaten att bli ny tränare för Modo Hockey.

Ska Mattias Karlin bli tränare för Modo måste klubben betala en utlösningssumma till VIK för att det ska bli verklighet.

Ska Mattias Karlin bli tränare för Modo måste klubben betala en utlösningssumma till VIK för att det ska bli verklighet.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-03-17 17:30

Mattias har ett gällande tre-årskontrakt med Västerviks IK där två år återstår av kontraktet efter den här säsongen. Mattias är nu inne på sin nionde hela säsong som tränare i VIK. 

Det finns dock inskrivet en klausul i kontraktet som gör att Mattias kan bryta avtalet om det skulle dyka upp olika typer av erbjudanden – bland annat från just Modo.

Till Örnsköldsviks Allehanda bekräftar VIK:s sportchef Emil Georgsson att det finns en klausul i kontraktet med Mattias samt att Modo måste betala en utlösningssumma för att Karlin ska kunna bli tränare för Örnsköldsviksklubben.

– Jag förväntar mig att Modo gör detta på rätt väg och kontaktar oss först, om de skulle vilja aktivera den klausulen, eftersom vi äger kontraktet. Och än så länge är det ingen som kontaktat mig, i alla fall, säger Emil Georgsson till allehanda.se

Allehanda: Hur stor är den summan?

– Det är en betydande summa. Jag vill inte säga exakt vad den är, men det är inte 5 000. Med Västerviks mått mätt, så är det en bra summa. Utan att veta så tror jag att Karlin också känner att Västervik ska få den kompensation klubben förtjänar, svarar Emil.

Att VIK-tränaren kopplas samman med Modo är inget Emil Georgsson ser som speciellt konstigt med tanke på att VIK har gjort en bra säsong medan Modo gjorde en mindre bra säsong. Dessutom är Mattias Karlin från Örnsköldsvik och har Modo som moderklubb.

Allehanda: Hur ser du på situationen?

– Vi visste förutsättningarna när vi skrev kontraktet med Karlin, men jag vill att man kör med öppna kort, precis som att jag svarar på frågor när de ställs, säger Georgsson och fortsätter:

– Vi förväntar oss att Modo går rätt väg, inget smusslande bakom ryggen. Det är dålig respekt, säger Georgsson och påminner om att Modo själva har dåliga erfarenheter av det, efter sättet de förlorade Björn Hellkvist på.

VIK håller på att förberedda sig för kvartsfinalspel i Hockeyallsvenskan och enligt Georgsson är dessa skriverier inget som ska påverka VIK-tränaren i dagsläget.

– Vi fokuserar på slutspelet, vi har gjort en kanonsäsong och vill avsluta den så bra som möjligt. Det är vårt fokus just nu. Oavsett vad som händer så ska vi slutföra säsongen så bra som möjligt. Jag vet att han (Karlin) är så professionell att det inte kommer påverka honom, säger Emil Georgsson till allehanda.se

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!