"Vi kommer att spela grishockey"

Virserums SGF är piskade att vinna i tredje kvalomgången mot Åstorps IK. Läget gör att man är beredd att ta till alla tillåtna medel. "Vi åker inte dit för att spela något skönspel", säger tränaren Fredrik Pettersson.

VSGF-tränaren Fredrik Pettersson är beredd att göra allt som krävs för att ta tre poäng.

VSGF-tränaren Fredrik Pettersson är beredd att göra allt som krävs för att ta tre poäng.

Foto: Jonas Axelsson

Ishockey2019-03-12 07:00

Efter två raka förluster i inledningen av kvalserien är det vinna eller försvinna som gäller för VSGF. Skulle det bli ett nytt nederlag är Virserums chanser att ta sig vidare lika med noll.

– Vi måste åka ner dit och försöka ta tre poäng med oss hem. Så är förutsättningarna och det lever vi efter, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

För att lyckas bärga segern kommer Fredrik Pettersson att beordra sina mannar att göra något utöver det vanliga.

– Vi kommer att spela äckligt disciplinerat. Vi kommer att spela grishockey, eller kalla det vad man vill. Vi är där för att fixa tre poäng och hur vi fixar tre poäng är egentligen skit samma, säger Fredrik Pettersson.

Mer konkret kommer det att handla om för Virserum att stänga alla möjligheter för Åstorp och ligga rätt i positionerna. Fredrik Pettersson berättar att man kommer att göra förändringar för att åstadkomma detta.

– Vi kommer att göra lite justeringar i truppen. Vi åker inte dit för att spela något skönspel.

Det är redan klart att Robert Davidsson, som missat de två första matcherna på grund av sjukdom, kommer att vakta Virserums mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!