"Vi bygger något långsiktigt"

Pontus Johansson visade vägen med sitt viktiga 2–1-mål i slutet av den andra perioden. "Det var en grymt skön seger", säger han.

Pontus Johansson skrek ut sin glädje efter 2–1-målet.

Pontus Johansson skrek ut sin glädje efter 2–1-målet.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-01-14 08:00

Tidigare under säsongen har Pontus Johansson mestadels spelat center. Mot Kristianstad var han tillbaka i sin gamla position som ytterforward.

– Det är ju min position i grund och botten, så det var skönt att spela där igen. Det kändes tryggt. Jag behövde inte tänka lika mycket.

Johansson gjorde en bra match mot Kristianstad. Från sin forwardsplats var han ett ständigt hot för bortalaget. Han var rörlig, delaktig i spelet – och matchvinnare.

Det var i slutet av den andra perioden som 27-åringen kom fri från blålinjen. Avslutet gick ribba in, helt utan chans för målvakten Joel Gistedt.

Målet betydde 2–1. Efter det släppte aldrig Vimmerby greppet.

– Jag såg luckan i djupet och fick pucken av Näsén (Pontus). Sedan var det inga tveksamheter. Det var bara att trycka till den.

Till slut vann Vimmerby med 4–1 efter en mycket väl genomförd match.

– Vi var solida. Det är precis så här man ska studsa tillbaka efter två raka torsk, säger Pontus Johansson.

I nästa mening poängterar VH-spelaren att han inte har ältat de två tidigare förlusterna mot KRIF och Visby speciellt mycket.

– Vi bygger något långsiktigt här, där vi lär oss av både vinster och förluster. Vi tar lärdom av allt vi gör.

Nästa match spelas på onsdag, borta mot Troja/Ljungby. Det återstår att se om Pontus Johansson startar som center eller ytterforward i den matchen.

– Phil bestämmer. Jag spelar där tränaren säger att jag ska spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!