"Vi är det klart bättre laget"

Vimmerby Hockey fick med sig två poäng från Blekinge efter en dramatisk match med förlängning och straffar. För avgörandet i straffläggningen stod Pierre Gustavsson. "Det kändes skönt", säger forwarden efter 2-1 mot Kallinge-Ronneby.

Vimmerbyspelarna jublar efter att ha vunnit straffläggningen mot Kallinge-Ronneby.

Vimmerbyspelarna jublar efter att ha vunnit straffläggningen mot Kallinge-Ronneby.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-27 22:09

Onsdagen bjöd på en trött och tråkig novemberkväll, men för Vimmerby Hockey var det nästan raka motsatsen. Det var i alla fall inte tråkigt. 

Visst, matchen bjöd inte på särskilt mycket mål. Trots alla chanser lyckades lagen bara göra varsitt under ordinarie tid.

Men vilken rysare det blev. Och vilken insats Vimmerby Hockey stod för. Bortamatch mot Kallinge-Ronneby - som VH förlorade med 7-2 mot hemma. Då gick gästerna ut och spelade ut sitt fulla register. 

– Vi kunde och borde ha avgjort tidigare tycker jag, säger Pierre Gustavsson efter det som till slut blev straffseger och två poäng. 

– Men vi är absolut nöjda. Spelmässigt var det väldigt bra. Vi är det klart bättre laget och det fungerar bra. Bara målen som saknas, säger Gustavsson. 

Som Pierre säger, bara målen saknades. För chanserna fanns. Båda lagen, men framför allt VH radade upp sylvassa lägen. Men effektiviteten saknades.

– Det är synd att vi inte förvaltar alla lägen. Sedan är det viktigaste att vi skapar dem, så kommer det lossna. Det är jag övertygad om. Men det där lilla extra saknas. Att få in någon skitpuck, en retur eller att få lite stolpe in. Nu krävdes det ju att Linus (Ljung) fick på en riktigt fin träff, säger Pierre Gustavsson. 

Linus Ljung kvirtterade nämligen till 1-1 i tredje perioden, efter ett mycket bra skott. 

Matchen slutade också 1-1 och det blev förlängning. En mållös sådan. Det blev straffläggning. Där satte Christoffer Rasch och Roman Semjonovs varsin, innan Pierre Gustavsson klev fram och gjorde målet som sedan blev avgörande efter en räddning från Oscar Walldén. 

– En gubbstraff, haha. Nej, men jag gjorde en kroppsfint och försökte placera den mellan målvaktens klubba och benskydd. Det gick ju vägen, säger Pierre med ett brett leende. 

– Det kändes skönt att få avgöra. 

Pierre Gustavsson, som tidigare varit borta med en hjärnskakning, tycker att han har kommit in bra i det igen, efter att det var lite svårt i början. 

– Konditionen och så var inget problem, men det saknades lite i tajming och matchtempo. Nu känns det bättre och bättre. 

Och även för laget blir det bättre och bättre, eller?

– Ja, men det tycker jag. Vi har byggt en riktigt bra defensiv som grund. Det finns mycket att bygga vidare på, säger en nöjd Pierre Gustavsson efter två poäng mot Kallinge-Ronneby. 

Pierre Gustavsson gjorde det matchavgörande straffmålet som gav två poäng till VH.
Pierre Gustavsson gjorde det matchavgörande straffmålet som gav två poäng till VH.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!