Målformen håller i sig: "Har mer självförtroende"

Vimmerby Hockey är nya serieledare i den södra vårserien. Detta efter ett nytt målkalas – och en ny seger. "Det som är positivt är att vi har hittat sätt att vinna", säger tränaren Hampus Sylvegård efter 5–2 hemma mot Linden Hockey.

Glädje efter att David Thomson öppnat målskyttet för VH hemma mot Eskilstuna Linden.

Glädje efter att David Thomson öppnat målskyttet för VH hemma mot Eskilstuna Linden.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-01-08 19:03

Islossning? Ja, så kan man kalla det.

Efter att Vimmerby Hockey inlett vårserien med en 2–1-förlust mot Huddinge efter förlängning, så har allt släppt.

Titta här:

* Vinst 4–1 hemma mot Borås.

* Vinst 6–1 borta mot Segeltorp.

* Vinst 5–2 hemma mot Linden.

15 mål på de tre senaste matcherna är starka papper. VH-tränaren Hampus Sylvegård berättar om vad han tror ligger bakom lagets fina målform.

– Jag tycker att vi hittat hyfsat rätt i formationerna, till att börja med. Sen har vi börjat producera i powerplay, med två mål i dag (läs söndag) mot Linden och två mål mot Segeltorp. Dessutom har vi jobbat mycket med smådetaljer och spelet runt målen. Motståndet är så pass jämnt ändå och hade vi inte stämplat in så hade vi förlorat.

I söndagens hemmamatch mot Linden från Eskilstuna bjöd VH på en imponerande första period, där man mycket väl kunde ha gått in till paus med mer än en 2–0-ledning.

– Första perioden är vår klart bästa period. I de andra två perioderna blir vi stundtals lite nonchalanta och tar inte åkningen. Vi tappar vårdnaden av puck och fuskar i hemjobben, menar Hampus Sylvegård.

Det var också i början av den andra perioden som Linden tog över och fick in ett 2–1-mål.

– Deras reducering kommer helt välförtjänt. De har farliga spelvändningar och där fick vi se det, säger Sylvegård.

Någon större spänning blev det inte. Ludvig Vännström och Adam Lindblad såg till att VH hade 4–1 att gå på inför den tredje perioden. Och den inleddes sedan med ett 5–1-mål av Oscar Gustafsson.

– Överlag är det en okej insats. Det som är positivt är att vi har hittat sätt att vinna. Tidigare på säsongen hittade vi kanske snarare sätt att förlora. Nu blir vi lite räddade av ett bra powerplay, ett bra boxplay och bra målvaktsspel.

5–2-segern, som det till slut blev, innebär att Vimmerby toppar den södra vårserien efter fyra omgångar. Och fortsätter man producera mål på samma sätt kan det räcka långt.

– Vi visar att vi har individuellt skickliga spelare. Vissa av målen kommer till tack vare deras skicklighet, vilket också är en självförtroendefråga. Det är något man får genom att vinna. Det syns att vi har mer självförtroende nu än vad vi hade i grundserien, säger VH-tränaren.

VH–Linden 5–2

VH-målen: 1–0 (05:58) David Thomson, 2–0 (19:16) Eddie Levin, 3–1 (28:47) Ludvig Vännström, 4–1 (30:26) Adam Lindblad), 5–1 (42:04) Oscar Gustafsson.

Vimmerby Hockey firar 2-0-målet som Eddie Levin satte.
Vimmerby Hockey firar 2-0-målet som Eddie Levin satte.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!