Vimmerby lyckades inte vinna trots massivt spelövertag

Idrott är inte logisk är en sliten klyscha. Den passar dess värre väldigt väl efter Vimmerbys förlust mot Karlskrona. VH föll med 3–2 trots ett massivt spelövertag.

Karlskrona jublar över 1-0.

Ishockey2022-02-09 21:07

Med sju raka nederlag mot just Karlskrona kan man lugnt säga att laget inte är någon önskemotståndare för VH. Hemmalaget lyckades ändå stå upp ganska väl i första perioden. Bortsett från att KHK fick ett ganska tidigt ledningsmål var perioden jämn. Det bjöds inte på särskilt många lägen åt något håll.

Andra perioden inleddes med ett power play för VH som inte resulterade. 1–1 kom istället efter sju minuter då Tim Lindfors klippte till och gjorde sitt tredje mål för klubben.

VH tryckte sedan på för ett ledningsmål konstant i andra perioden. Laget vann skotten med 17–2, men lyckades ändå inte ta ledningen.

2–1 kom istället en bit in i tredje perioden. VH öste på bra där också och Anton Carlssons fullträff var synnerligen välförtjänt.

Vimmerby fortsatte att gå fram och skapa chanser efter målet. Därför kom 2–2 som en kalldusch. Till råga på allt fullbordade Karlskrona vändningen med 3–2 två minuter från slutet.

Vimmerby lyckades alltså förlora trots ett massivt spelövertag. Därmed har Karlskrona en svit på åtta raka vinster mot VH.

Målen:

Första perioden: 0–1 (04.21) Sebastian Sundlöv.

Andra perioden: 1–1 (27.08) Tim Lindfors (Pelle Ström, Ludvig Vännström).

Tredje perioden: 2–1 (47.57) Anton Carlsson (Jakob Karlsson), 2–2 (52.51) Niklas Johansson.