VH vann efter straffdrama - han blev hjälte

En tät drabbning mellan Kallinge-Ronneby och Vimmerby Hockey slutade 1-1. Matchen gick till förlängning och sedermera även straffar, där Pierre Gustavsson satte den avgörande straffen och blev matchhjälte, tillsammans med Oscar Walldén som räddade KRIF:s sista straff.

Oscar Walldén gjorde många bra räddningar och blev matchhjälte när han räddade KRIF:s avgörande straff.

Ishockey2019-11-27 21:21

Vimmerby Hockey åkte till Kallinge för en tuff match mot tabelltran Kallinge-Ronneby. Ni minns väl det första mötet? Då vann KRIF med 7-2 mot ett krisande VH. Inför den här matchen var de svartgula i något bättre form, men fortfarande en bra bit efter Kallinge-Ronneby i HockeyEttan.

Vimmerby inledde matchen bäst i första perioden, men efter en utvisning tappade de taget. Kallinge tog över och skapade lägen. Men som helhet var matchbilden jämn och båda lagen stack upp med chanser. Det är smått otroligt att första perioden slutade 0-0, med tanke på alla klara målchanser som uppstod. Frilägen åt båda håll.

I andra perioden var Vimmerby det klart bättre laget. De tryckte på ordentligt och skapade mängder av lägen. Men, som många gånger tidigare, kunde inte VH förvalta sina lägen. Istället kontrade Kallinge-Ronneby in 1-0 genom Oliver Olsson i slutet av andra perioden.

Efter den tunga avslutningen på period 2 gick Vimmerby ut för att jaga kvittering efter pausen. Det lyckades de också med, även om det dröjde en stund. Med knappt halva den tredje perioden spelad fick Linus Ljung en fin framspelning av Roman Semjonovs. Backen Ljung fick till ett perfekt skott och VH hade kvitterat.

När Vimmerby hade fått in 1-1 var det jämnt och båda lagen skapade ledningslägen, men resultatet stod sig perioden ut.

Det blev alltså förlängning, i spel tre mot tre. Där dök flera glödheta lägen upp snabbt, men båda lagen missade. VH hade mer puck och anföll mer i förlängningen. Men inga mål, och därmed gick matchen till straffläggning.

I straffläggningen gjorde Kallinge 1-0 och Anton Carlsson missade sin första straff. Men efter en miss från Kallinge kunde Christoffer Rasch kvittera snyggt. Hemmalaget gjorde 2-1 i straffläggningen och Roman Semjonovs kvitterade.

Sedan missade KRIF sin straff och Pierre Gustavsson gav VH ledningen, 3-2. Sedan kunde inte KRIF komma tillbaka, utan VH tog bonuspoängen.

Oscar Walldén t.v. och Anton Carlsson t.h. kramar om varandra efter att den förstnämnde räddat Kallinge-Ronnebys sista straff och därmed säkrat två poäng åt Vimmerby.