Sylvegård: "Skapar tillräckligt för att vinna"

Det såg så bra ut, tills den där olyckliga styrningen kom. Och när allt stod och vägde, så vägde det över till Nybros fördel. Igen. "Jag tycker att vi är bättre än Nybro eller i alla fall minst lika bra", säger Hampus Sylvegård efter 1–2-förlusten.

Grinigt, tufft och hårt. Det smällde rejält i söndagens match i  Liljas Arena.

Grinigt, tufft och hårt. Det smällde rejält i söndagens match i Liljas Arena.

Ishockey2023-03-19 19:47

Så som matchen utvecklade sig var det här en mycket, mycket tung förlust.

– Säsongens värsta, sa assisterande tränaren och tillika sportchefen Pelle Johansson.

Det är inte svårt att förstå varför. Efter en första period, där Nybro var starkast och bäst, hade ändå Vimmerby ledningen med 1–0 efter ett påpassligt mål av Hugo Ollila. I mittperioden var matchbilden en helt annan. Då hade VH klart spelövertag.

undefined
Här har precis Vimmerby Hockey gjort 1-0 genom Hugo Ollila. Tyvärr för VH:s del så blev det den enda fullträffen.

Det var bara ett bekymmer. Ett stort sådant. Precis som i den första kampen, i lördags, hade Vimmerby förtvivlat svårt för att göra mål. Och det saknades sannerligen inte lägen. Anton Carlsson hade en het chans, precis som William Alftberg och Charlie Björklund. Några mål blev det inte ändå. När de flesta drygt 2000 åskådare på Liljas Arena säkerligen satt och väntade på 2–0 för gästerna, kom istället kvitteringen. Det var en rejäl kalldusch.

VH fick inte ut pucken ur egen zon, en Nybroback la in på kassen och vips var det 1–1 efter styrning.

– Vi förtjänar mycket mer och vi dominerar andra perioden. Det är inget snack. Totalt sett gör vi en jättebra match, säger Hampus Sylvegård och fortsätter:

– Någonstans faller vi på att vi är ineffektiva. Vi skapar mer heta chanser än dem.

Sista perioden var hyfsat jämn och matchen stod och vägde. Precis som i lördags gick det Nybros väg. Och 2–1-målet var snarlikt det som definitivt avgjorde den första semifinalen. Ett högt skott, med mycket trafik framför Robin Christoffersson, där pucken letade sig in.

VH hade ett par bra möjligheter, där Anton Carlsson var närmast att näta. Då stod Nybromålvakten Robin Johansson för en kanonräddning.

Nybro har nu att guldläge att ta sig till kvalserien. Vimmerby måste vinna tre raka matcher för att vända på det här.

Vad sa du till spelarna efteråt?

– Att det gäller att nollställa oss. Vi har bevisat att vi står upp bra och är lika bra som Nybro. Slaget är inte på något sätt förlorat. Nu handlar det om att samla energi och försöka vinna matchen på onsdag.

• Noterbart är att i fem av de sex semifinalmatcherna står det 2–0 till de högst rankade lagen. Det är bara Mariestad som utjämnat till 1–1 matcher efter 7–2-vinst borta mot Piteå under söndagen.

Vimmerby fick ge sig igen i en ny jämn match borta mot Nybro.