VH-tränarens uppmaning: "Dags att vi fyller hallen"

Varje orkester behöver sin dirigent. VH har en succéartad sådan i form av Hampus Sylvegård. VH-tränaren kan få fira Allsvenskt avancemang på lördagen, om allt går vägen. "Vi ska göra allt i vår makt för att vinna matchen", säger han till Vimmerby Tidning.

Vimmerby Hockey

Foto: Hockeyettan

Ishockey2024-04-19 06:30

Anledningen till att de kan få göra det grundar sig i en otrolig seger i slutsekunden (ja, sekunden!) borta mot Brödernas/Väsby med 4–3.

Hade en manusförfattare lämnat in torsdagskvällens historia till ett filmbolag hade den blivit utkastad. Det hade varit ett för osannolikt slut. 

Inte nog med att VH vann och höll hoppet vid liv bara genom det. Jakob Karlsson, kapten och fanbärare, var den som fick avgöra med en sekund kvar. 

Vill ni ha mer? Okej då. Topplacerade Kristianstad tappade dessutom en tvåmålsledning med bara några minuter kvar av matchen mot Hudiksvall, och föll sen på straffar. 

Det innebär att racet om den Allsvenska biljetten är vidöppen.

När Sporten träffar VH-tränaren Hampus Sylvegård, en stund efter den värsta krutröken lagt sig, är han märkbart påverkad av vad han precis fått uppleva.

undefined
Hampus Sylvegård tyckte supportrarna var fantastiska borta mot Brödernas/Väsby. Nu hoppas han att det blir lapp på luckan på lördag.

– Det är mycket känslor. Extremt roligt. Jag inner bara uppfatta att de plockar målvakten och att det inte var så mycket tid kvar. Det första jag gör när Jakob skjuter in den i mål är att titta på klockan... Det är bara ren glädje. Det kanske inte är vår bästa match men vi hittar sätt att vinna. 

Att Brödernas/Väsby var i desperat behov av tre poäng hjälpte såklart VH, något enormt. 

– Vi fick hjälp av Väsby, men samtidigt var de tvungna att gå för det, så jag förstår dem. Det var kul att vi kunde få fördel av det. Vi var faktiskt själva sugna på att plocka målvakten, men sen åkte vi på en utvisning och det blev tvärtom. 

VH hade hela tiden koll på resultatet i matchen mellan Kristianstad och Hudiksvall. 

– Vi visste hela tiden om det. Vi tog timeout när det stod 4–2 till Kristianstad. Vi kände att vi måste gå för det om vi ska ha en chans. Vi visste att vi i princip var tvungna att ta tre poäng då. Men sen hörde vi att Hudiksvall reducerade och sen kvitterade på kort tid. Då skiftade vi fokus till att bara ta poäng. 

– Men sen får vi tom bur, med en sekund kvar... Jag kan inte säga annat än att det är något extremt vi fått uppleva.

Och nu väntar en superhäftig match hemma på lördag. Hur går tankarna?

– Det betyder jättemycket att vi får spela den matchen. Först och främst måste vi njuta lite för att vi ens har chansen i sista. Sen har vi det inte i egna händer, men vi ska göra allt i vår makt för att vinna vår match. Det är det enda vi kan lägga fokus på. Att hoppas och tro på ditten och datten och att göra x antal mål funkar inte. Vi ska försöka vinna, så får vi se hur det går. 

Ni hade ett väldigt starkt bortastöd den här matchen. Hur mycket betydde det att ha dem på plats?

– Supportrarna var fantastiska. Man blev imponerad när man kom ut och hörde dem. Det hördes ju ingenting från hemmaklacken. De är otroligt värdefulla och det är roligt att de fick åka härifrån med en vinst. På lördag kommer de garanterat komma och stötta oss. 

Hampus Sylvegård avslutar med en uppmaning till alla VH-supportrar. 

– Vi har haft fantastisk bra support säsongen igenom, men nu tycker jag det är dags att vi fyller hallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!