Efterlängtad seger för VH: "Bästa vitaminen"

Vimmerby Hockey har sett visset ut på sistone. Söndagens seger mot Skövde hemma med 3–2 efter förlängning hoppas VH-tränare Staffan Lundh ska bli en injektion. "Segrar är den bästa vitaminen för spelarna i det här läget", sa han.

Tatu Kokkola klev fram som matchvinnare för VH.

Tatu Kokkola klev fram som matchvinnare för VH.

Foto: Jacob Meijer/MeijerMedia

Ishockey2022-01-09 19:21

Det är en synbart lättad och lite mer uppsluppen VH-tränare som möter pressen efter matchen. Efter många om och men lyckades till slut Vimmerby bryta sin trista trend med förluster och ta i alla fall två poäng hemma mot Skövde.

– Vi får ändå vara nöjda med två poäng. Spelmässigt så är det lite som i tidigare matcher att vi slarvar en hel del och ställer till det för oss. Vi blixtrar till vissa stunder och gör det riktigt bra. När vi hade 2–1 en bit in i tredje kändes läget under kontroll, men det ville sig inte hela vägen, säger Staffan Lundh.

En detalj som inte stämde alls för hemmalaget den här gången var spelet i numerärt överläge. Laget hade chanser i både spel fem mot tre och fyra. Det närmaste man kom var ett stolpskott.

– Det syns att självförtroendet inte är på topp och agerar spänt ute på isen. Det blir extra tydligt i numerära överlägen. Ett tag var jag nästan mer orolig för att vi skulle släppa mål med en man mer. Den biten behöver vi jobba på framöver.

Den som tränare Lundh får tacka för segern är Tatu Kokkola. Han stod för en fin prestation vid 1–0 och klev sedan fram och tryckte upp pucken i nättaket i förlängningen.

– Det kändes väldigt bra. Segern var viktig för både mig och laget. Jag är van vid att göra mål, och har tvivlat på min förmåga när det gått lite tyngre på slutet. De här två målen kan betyda mycket för mig personligen, säger Tatu Kokkola som inte kan minnas när han kände sig så glad efter en match senast.

Däremot var han inte helt belåten med att det bara blev två poäng för laget mot Skövde.

– Jag tycker att vi borde haft alla tre poäng även om vi inte spelar på topp hela matchen. Det är väldigt höga toppar och djupa dalar. Vi har inte råd att slarva så mycket som vi gör bitvis och bjuda motståndarna på lägen.

Den finske forwarden konstaterar även att Allettan är riktigt tuff.

– Det är stor skillnad mot grundserien. Alla lag är bättre nu, så vi måste spela på topp för att räcka till.

Nästa match för VH är Karlskrona borta på fredag.

Målen:

Första perioden: 0–1 (09.46) Tatu Kokkola (Anton Carlsson, Pelle Ström).

Andra perioden: 1–1 (28.10) Alexander Ternblad.

Tredje perioden: 2–1 (45.36) Ludvig Vännström (Tim Lindfors, Hugo Ollila), 2–2 (53.29) Anton Blomberg.

Förlängning: 3–2 (62.39) Tatu Kokkola (Philip Elgestål)

Vimmerby Hockey fick jubla över två poäng till slut.
Vimmerby Hockey fick jubla över två poäng till slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!