Vimmerby Hockey får söka ny tränare – Här är Lundhs val

En säsong fick räcka. Nu lämnar Staffan Lundh tränaruppdraget i Vimmerby Hockey. Nästa anhalt: Skövde IK. "Jag kunde inte säga nej när den här chansen dök upp", säger han.

Staffan Lundh lämnar sitt tränaruppdrag i Vimmerby Hockey.

Staffan Lundh lämnar sitt tränaruppdrag i Vimmerby Hockey.

Foto: Fredrik Karlsson/Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2022-04-05 11:32

Som vår tidning spekulerade i under måndagen, så lämnar nu Staffan Lundh Vimmerby Hockey. 

Han söker sig tillbaka till hemtrakterna, i Skaraborg: Skövde IK, tillika rival till hans moderklubb, Mariestads BoIS.

Så här säger han om valet att lämna VH:

– Jag har trivts jättebra i Vimmerby Hockey, men nu kommer jag närmare min familj geografiskt. Min sambo bor i Mariestad och mina vuxna barn i Karlstad. 

Staffan Lundh berättar att avtalet är skrivet på tre år.

– Det finns fina förutsättningar i Skövde IK, samtidigt som det finns konkurrens med fotbollen och handbollen i stan. 

Så här säger klubbchefen Anders Lundström om valet av Staffan Lundh: 

"Jättekul att Staffan väljer att satsa här med oss i SIK. Han är en mycket kompetent tränare med stor hockeyerfarenhet och står för en ishockey som vi tror kommer passa perfekt med våra tankar och idéer. Staffan är nyfiken och engagerad och har ständigt som målsättning att han själv och laget ska bli bättre och utvecklas.".

Skövde gick till Allettan under säsongen, där man slutade jumbo i samma serie som Vimmerby. 

Vad händer närmast för din del?

– Först ska jag landa i det här. De senaste dagarna har jag suttit i spelarsamtal med killarna i Vimmerby om säsongen som var. 

Hur summerar du kort själv säsongen?

– Till stora delar var den positiv. Starten var fantastisk och att vi slutade tvåa i grundserien med en match mindre spelad (Karlskrona) än toppkonkurrenterna visade att vi gjorde det väldigt bra. Sen hade vi en svacka för att sedan komma tillbaka starkt i Allettan. Insatserna mot Karlskrona i playoff var också mycket bra. I semin blev Väsby för svåra. Självklart vill man alltid mer, men totalt sett är jag nöjd. 

Har du några tankar kring hur Vimmerby ska ta nästa steg?

– Det är svårt att säga. Oavsett vilken tränare och vilken spelartrupp Vimmerby kommer att ha, så är nog det viktigaste att försöka bibehålla den position man har. Troligtvis kommer det bli tightare och tightare. Nu kommer Troja ner och stärker konkurrensen ytterligare, säger Lundh och fortsätter:

– För föreningen som helhet tror jag det är viktigt att Vimmerby tar ett omtag när det gäller ungdomar och juniorer. Det behöver utvecklas. Som det är nu så är glappet kanske lite för stort upp till A-laget. Det vore önskvärt om det steget blir mindre i framtiden, men det är ett långsiktigt arbete. 

Skövde Hockey blir Staffan Lundhs nya klubb.
Skövde Hockey blir Staffan Lundhs nya klubb.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!