BETYG: De var bäst när VH tog hem måstematchen

Semifinalmatch nummer tre, där Vimmerby Hockey var pressade att vinna mot Nybro för att hålla serien vid liv. Och det gjorde man, med 2–1 hemma i ishallen. Här är spelarna som var bäst i VH.

Vimmerby och Nybro bjöd på en riktig batalj.

Vimmerby och Nybro bjöd på en riktig batalj.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-22 21:11

5 stjärnor: William Dageryd

Kommentar: Stormatch av backen. Var följsam i försvarsspelet och trygg med pucken. Följde med framåt och bjöd på en riktig raket till 1–0 i början av den första perioden. Gav sig själv, precis som hela laget, bra energi med det målet.

4 stjärnor: Johan Norberg

Kommentar: Stenhård, som vanligt. Viker inte en tum i närkamperna och måste vara oerhört jobbig för forwards i motståndarlaget att möta. Bildar ett superstarkt backpar med Oskar Lindgren. Mycket bra insats av 20-åringen.

3 stjärnor: Robin Christoffersson

Kommentar: Har sina backar att tacka för att han inte fick en så hektisk match, även om han hade en del att göra i kassen. Visar varför han är förstavalet i VH. Fick det hett om öronen i slutet på tredje perioden, då han verkligen stod för ett par högklassiga räddningar.

2 stjärnor: Oskar Lindgren

Kommentar: I princip lika bra som tidigare nämnde Norberg. Följer med framåt betydligt mer än backkollegan och är ett offensivt hot. Bakåt var han lika stabil som vanligt och är ovärderlig för VH.

1 stjärna: William Alftberg

Kommentar: Gjorde, precis som i princip alla backar i VH, en kanonmatch. Mot sitt gamla lag, dessutom. Offrade sig och räddade upp ett par situationer där Nybro kom i bra lägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!