Ett glödhett Blekinge-derby och ett högintressant toppmöte fanns på menyn i den södra Allettan under onsdagen.

Nybro Vikings slog Troja/Ljungby efter straffar.

Ishockey2021-03-03 21:28

Karlskrona–Mörrum 4–5 (efter straffar)

Blekinge-derbyt blev jämnt, tufft och målrikt. KHK fick en pangstart och gick upp till 2–0 innan sex minuter ens var spelade. Mörrum kvitterade visserligen fem minuter senare, men med bara sekunden kvar av den första perioden hittade Mikael Roslund rätt i powerplay och skickade in 3–1. Linus Björks reducering blev den andra periodens enda mål – men inte matchens sista.

Med mindre än sex minuter kvar att spela hade KHK fortfarande ledningen. Då, på 19 sekunder, vände Mörrum. Khalid Ibrahim kvitterade efter 54.40 och Marcus Paulsson satte 3–4 efter 54.59. Det dröjde en minut och två sekunder, sedan var det kvitterat igen. Mikael Roslund noterades för målet, vilket var hans tredje i matchen.

4–4 efter 60 minuter innebar förlängning. Den blev mållös och istället blev Khalid Ibrahim stor hjälte för Mörrum med straffläggningens enda fullträff.

Troja/Ljungby–Nybro 3–4 (efter straffar)

Nybro Vikings hade chansen att ta klivet upp i serietopp borta mot seriefyran Troja. Det gjorde man – trots att hemmalaget hade ledningen två gånger om. Emil Eriksson satte 1–0 för Troja efter knappt tre minuter, men Nybro kom tillbaka, utjämnade och vände. Troja ville inte vara sämre, utan såg till att göra två snabba och vända matchen till sin fördel innan den andra perioden var slut. Eero Savilahti kvitterade dock för Nybro med kvarten kvar.

3–3 stod sig hela vägen och straffar fick avgöra det jämna mötet. Där gjorde Vikings processen kort och satte sina två inledande straffar medan Troja missade båda sina. Nybro tog därmed extrapoängen, vilket räckte för att gå upp i serieledning före Vimmerby.

Mariestad–Dalen 2–4

En viktig match för båda lagen. Storstjärnan Martin Thörnberg öppnade målskyttet för Dalen i den fjärde minuten – men fick se Lucas Larsson kvittera för hemmalaget några minuter senare. Dalen fick ändå med sig en ledning in till pausen, tack vare Karl Smedbergs 1–2. Det dröjde till den tredje perioden innan några fler mål föll. Då var det Dalen som utökade, två gånger om, och stängde matchen. Även Dalen gick om Vimmerby i toppen och är nu ny tabelltvåa.