VH startar om mot jumbon – nyförvärvet får göra debut

Fredagens match kan ses som en måstematch – för båda lagen. Vimmerby måste vinna för att hänga på i toppen, medan Tyringe måste ha poäng för att lyfta från jumboplatsen. "Tyringe är inget bottenlag egentligen", säger VH:s tränare Phil Horsky.

Phil Horsky, längst till höger i bild, får testa sitt nyförvärv mot Tyringe.

Phil Horsky, längst till höger i bild, får testa sitt nyförvärv mot Tyringe.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-13 08:30

Efter ett uppehåll går nu Vimmerby Hockey in i en period med tätt matchande igen. Första testet blir borta mot Tyringe, som ligger sist i Hockeyettan. Men skåningarna har redan spelat en match den här veckan. I onsdags föll man med 5–2 borta mot Halmstad. 

– Det var en blek figur från vår sida. Halmstad är ett homogent lag som är jäkligt bra, men vi tävlade inte alls, säger Tyringes tränare Magnus Rahm. 

För deras del väntar nu ännu ett topplag, när Vimmerby gästar dem i Tyrs Hov Sportcentra på fredag. Då gäller det att Rahms gäng är på tårna om man ska få med sig några poäng. För tillfället parkerar laget på jumboplatsen med fem inspelade poäng. 

– Vi måste ta kampen, helt enkelt. Möter man topplag så måste man vara noggrann och inte bjuda på enkla misstag, säger Rahm. 

Skånelaget och VH har redan mötts en gång den här säsongen. Det var i premiären och då vann Vimmerby med 5–2. 

– Det var en jämn match där vi gjorde några misstag som kostade. Sen kom Vimmerbys mål i lägen då vi jagade, så det var psykologiskt tunga mål att åka på, menar tränaren. 

Många har påpekat att årets södra serie är den tuffaste på länge. Det visar också resultaten i serien. Bortsett från ett par "överkörningar" har det varit jämna matcher där ett eller två mål oftast blivit avgörande. VH-tränaren Phil Horsky är noga med att inte underskatta jumbon inför fredagsmatchen. 

– Tyringe är inget bottenlag egentligen och det är väldigt tufft att möta dem borta, säger Horsky och fortsätter:

– Det är upp till oss att göra jobbet. Vi är förmodligen ett bättre hockeylag, men vi måste vara med. De (Tyringe) sätter mycket press och det är viktigt att vi spelar oss förbi den. Då kan vi skapa chanser. 

VH kommer också ställa en ny spelare på isen. 26-årige forwarden Sebastian Vidmar, som blev klar för klubben i tisdags, gör debut. 

– Han tränade med oss igår (läs onsdag) och såg bra ut. Det är en stor, stark spelare som är smart och som har ett bra driv, säger VH-tränaren. 

Vidmar kommer att spela tillsammans med Victor Östling och Philip Rondahl i kedjan. 

Oscar Gustavsson har en "överkroppsskada" och är inte tillgänglig.

Vi direktrapporterar från VH:s match mot Tyringe på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00. 

Senast Vimmerby och Tyringe möttes blev det seger för VH.
Senast Vimmerby och Tyringe möttes blev det seger för VH.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!