Dageryd om flyttryktena: "Alltid lika roligt med Silly Season"

William Dageryd har gått från klarhet till klarhet i VH-tröjan. Likt många andra gjorde backen sin klart bästa säsong, och var med och förde upp laget till nya höjder. "Vi har gjort det jäkligt bra", säger backen till Vimmerby Tidning.

William Dageryd var den VH-spelare med bäst plus/minus-statistik den gångna säsongen.

William Dageryd var den VH-spelare med bäst plus/minus-statistik den gångna säsongen.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-26 19:30

Tittar vi till siffrorna går det att notera att plus/minus-statistiken sköt i höjden för Dageryd den gångna säsongen. 

Sammanlagt landade han på +25 på 49 spelade matcher, vilket var bäst i laget. Nästintill identiska siffror som hans backkollega William Alftberg, som hade +24. William och William – succéduon.

– Vi har varit sammansvetsade och framförallt bidragit defensivt, men också utvecklat vårt offensiva spel. Jag tycker vi har gjort det jäkligt bra och det har funkat kanon.

undefined
William och William. Backarna Alftberg och Dageryd tillsammans med målvakten Robin Christoffersson under matchen mot Halmstad.

I dessa tider slängs det rykten till höger och vänster. Vissa mer sanningsenliga än andra. Att andra klubbar i Hockeyallsvenskan ryktas vara sugna på att ta del av William Dageryds tjänster bör dock inte komma som en överraskning. 

– Jag tycker alltid det är lika roligt med Silly Season. Man får höra alla möjliga rykten om en som man inte ens vet om själv. Vi får se vad som händer framöver. 

Till Vimmerby Tidning ger han i alla fall ett tydligt besked:

– Jag har inte skrivit på för någon annan klubb.

Med tanke på Vimmerbys position i näringskedjan är det ingen vild gissning att lönerna som erbjuds kan vara större i andra klubbar. Något som kanske kan locka VH-spelare som funderar över sin framtid.

– Så kan man se på det. Samtidigt är inte pengar allt här i världen och även om man får en större pengapåse kanske man inte får samma förtroende. Man kan vrida och vända på det där såklart, säger William Dageryd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!