VH-spelaren efter tuffa säsongen: "Vill fortsätta"

Det var för att tala klarspråk, en riktig skitsäsong. Och något mer spel i Vimmerby Hockey blir det inte. "Det är skönt att vara hemma i Uppsala igen efter det som hände", säger Max Popovic.

Max Popovic är hemma i Uppsala igen efter två säsonger i VH-tröjan.

Max Popovic är hemma i Uppsala igen efter två säsonger i VH-tröjan.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-24 17:00

Det blev två säsonger i Småland och Vimmerby för den förre Almtuna- och Modoforwarden. 

Var Max Popovic kommer spela sin hockey kommande säsong står skrivet i stjärnorna. 

– Jag vet inte riktigt än. Det finns lite klubbar att tänka på, men jag vill inte stressa. Däremot vill jag spela på ettan-nivå i alla fall. 

Den nyss gångna säsongen vill han lägga till handlingarna så fort det bara går. 22-åringen var hårt drabbad av coronainfektionen och det tog lång tid för honom att återhämta sig så att han blev i matchdugligt skick igen, eller hur man nu ser på saken. 

– Jag fick en match på slutet, men jag orkade inte riktigt. Jag fick bryta och det var tråkigt. 

Hur mår du nu?

– Jag är inte påverkad i det vardagliga livet. Utanför isen känns allt bra, men jag vet inte riktigt hur det blir när jag börjar träna hårt igen. 

Någon fortsättning i VH blir det alltså inte. 

Vad tar du med dig från säsongerna i Vimmerby?

– Jag lärde mig mycket och det är klart att jag saknar det. Det var mitt hem i två år. Hockeymässigt tar jag framför allt med mig de tuffa matcherna vi spelade i playoff och i slutspel. Jag vet vad som krävs nu för att spela på den nivån. Det är skillnad på det vanliga seriespelet. 

Framtiden är som sagt oviss, både på och utanför isen. 

– Jag ska söka till plugg, så får vi se vad det blir. Samtidigt vill jag fortsätta satsa på hockeyn och är beredd att flytta igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!