VH-rival i drama om nytt kontrakt

Hanhals eller Tranås? Vilken rysare det blivit i kampen om nytt säkrat kontrakt i Hockeyettan. Nu går lagen in i ett avgörande skede.

Skilda världar. När VH laddar för åttondelsfinal till Hockeyallsvenskan, kämpar Tranås för att försöka säkra nytt kontrakt utan kvalspel.

Skilda världar. När VH laddar för åttondelsfinal till Hockeyallsvenskan, kämpar Tranås för att försöka säkra nytt kontrakt utan kvalspel.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-03-17 16:30

Tranås är en av Vimmerbys främsta rivaler i hockeyrinken. När VH laddar för slutspel till Hockeyallsvenskan, kämpar samtidigt TAIF med näbbar och klor för att försöka behålla sin status som ett lag i Hockeyettan nästa säsong. 

En normal säsong hade kontraktet varit säkrat sedan länge, men i och med serieomläggningen krävs det att bli sämst trea i Vårserien för att undvika ett ovisst kval. 

I den södra serien har Halmstad redan säkrat segern och en plats i kommande Play in. Kalmar har också säkrat nytt kontrakt. Sen står det mellan Hanhals och Tranås.

Inget av lagen hade någon lysande match senast. Hanhals föll borta mot Tyringe med 10–3 (!), medan Tranås förlorade hemma mot Halmstad med 2–5. 

På torsdag tar TAIF emot just Tyringe. Vinner de efter full tid går de upp på samma poäng (33) som Hanhals – och passerar dem i tabellen. 

På lördag spelas den sista omgången: Halmstad-Tranås, Hanhals-Kalmar. 

Tabelläget:

3) Hanhals (17 matcher). 33 poäng (-1).

4) Tranås (16 matcher). 30 poäng (+9). 

Ett av lagen följer redan klara Kallinge, Tyringe och Borås till kvalspel. 

En skillnad mot tidigare år är att det inte genomförs något kval mellan regionnivå och förbundsnivå. Detta beroende på coronapandemin. Inga division två-lag kvalar. För de fyra lagen i kvalet i södra serien väntar dubbelmöten, med start 24 mars. Bara ettan i kvalet är garanterad en plats i Hockeyettan 2021/2022, men förmodligen även tvåan.

Hockeyettan kommer bantas från 47 till 40 lag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!