VH-profilen har en god känsla: "Vi kan slå dem"

"En rolig matchserie". Så känner Vimmerby Hockeys Anton Carlsson inför att laget fick möta Karlskrona i Hockeyettans slutspel. Första ronden avgörs i Vimmerby på tisdagskvällen.

Anton Carlsson ser fram emot slutspelet och att få möta Karlskrona.

Anton Carlsson ser fram emot slutspelet och att få möta Karlskrona.

Foto: Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-03-21 19:00

Att det blev just Karlskrona som VH får möta kom inte som någon överraskning för Anton Carlsson.

– Inför kändes det som att det stod mellan Karlskrona och Dalen. Sedan när man såg vilka lag som gick tidigt så var KHK:s val ganska givet. Historiskt sett så väljer lagen ofta ett lag som ligger nära geografiskt. Det är skönt med kortare resor och sedan är det även en kostnadsfråga.

Att de båda lagen känner varandra väl från tidigare möten i både grundserien och Allettan är också en faktor.

– Det är alltid lite tryggare att möta ett lag som man känner till. Nu hade vi en jobbig trend med många förluster genom åren mot Karlskrona innan vi lyckades besegra dem senast. Därför känns inte statistiken lika betydelsefull. Särskilt med tanke på att vi spelade ut dem ganska rejält när vi möttes i Vimmerby senast, även om de vann då.

För Antons del är matcherna mot KHK speciella. Motståndarlaget tränas av Eric Karlsson från Vimmerby och i laget spelar Oscar Gustafsson som varit i VH tidigare och är tillsammans med Antons syster Emelie.

– Jag har skickat lite meddelanden till båda inför matchen, men när matchen väl är igång så tänker man inte så mycket på det. Eric är en duktig coach och Oscar en bra spelare, men vi kan slå dem.

Vad blir avgörande?

– Det är småsaker som det kommer att avgöras på. Det är oftast det lag som är mest konsekventa och gör rätt saker som vinner. Sedan har sådana här betydelsefulla matcher en tendens att bli väldigt målsnåla. Då är det väldigt viktigt att få första målet.

Matchserien i bäst av tre börjar i Vimmerby på tisdagen och avgörs i Karlskrona på fredag eller lördag. Anton gillar upplägget.

– I en så kort matchserie när vi börjar hemma blir det extra viktigt att vinna den och sätta press på dem. Sedan har vi presterat ganska jämnt oavsett om det har varit hemma eller borta under säsongen. Vi kommer in i slutspelet med en bra tro på oss själva och brukar ha förmågan att prestera i de här sammanhangen så känslan är god.

De senaste veckorna har det varit lite tunnare med matcher för VH:s del. 

– Det har varit lite annorlunda med så långt mellan matcherna i slutet av serien, men det behöver inte vara fel. Vi fick en genomkörare mot Kalmar förra veckan och har tränat bra på sistone och finslipat på de sista detaljerna.

Vi direktrapporterar från matchen på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!