”VH on ice” ska bli folkfest

På onsdag anordnar VH eventet ”Vimmerby Hockey on ice” i Vimmerby Ishall i samband med spelarpresentationen. ”Vårt mål är att locka den breda massan”, säger Camilla Freedeke, som ansvarar för eventet tillsammans med en arbetsgrupp inom klubben.

A-lagsspelarna kommer att presenteras.

A-lagsspelarna kommer att presenteras.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-08-14 18:30

Vimmerby Hockeys förberedelser till den kommande säsongen är i full gång och nu har det blivit dags för den traditionsenliga spelarpresentationen. Men årets presentation blir annorlunda och från VH:s sida planerar man en show och en roligare upplevelse den här gången.

– Vi tänkte att vi drar det några steg till och gör en show av det. Vi vill att Vimmerby ska lära känna våra A-lagsspelare bättre, säger Camilla Freedeke, som ansvarar för arrangemanget tillsammans med sin arbetsgrupp.

Tanken är att öppna dörrarna för den breda publiken lite tidigare där bland annat sponsorer kommer att finnas på plats. En timme senare drar själva presentationen och showen i gång med ett program på tre delar. Förutom en ljusshow så kommer en bildskärm finnas på plats där specialinspelade filmer visas. Varje spelare kommer också att göra olika saker och ha sin egen låt till presentationen.

Man hoppas kunna göra det här till något speciellt och man har adderat en extra krydda till mixen på onsdag. 25 spelare från A-laget 1993 kommer att vara på plats.

– Vårt mål är att locka den breda massan till hallen. Vi vill ha mycket publik och kommer att fortsätta anstränga oss för det. Sen så vill vi också uppmärksamma att Vimmerby Hockey fyller 25 år i år, säger Freedeke.

Tillställningen har planerats hela sommaren och beslutet om att göra något extra till årets presentation kom efter VH:s årsfest. Camilla Freedeke och hennes grupp har ansträngt sig för att förena människorna runt VH och öka intresset kring klubben.

– Våra värdeord är glädje, gemenskap och utveckling och det är det vi jobbar för. Alla vi tillsammans i föreningen är Vimmerby Hockey. Kommunikationen är också viktig och vi jobbar med den för att locka den breda publiken, säger hon.

Enligt henne har detta inte kostat klubben en enda krona.

– Det häftiga med showen är att allt är sponsrat och ideellt framställt. Vi har inte spenderat några pengar på detta.

Hur mycket publik som kommer till Vimmerby Ishall återstår att se. Camilla Freedeke har ett uppsatt mål inför onsdagen men vill helst hålla det för sig själv.

– Jag har ett mål men vill inte riktigt avslöja det. Vi tror på mycket folk men har aldrig gjort något sådant så det är svårt att säga. Vi har verkligen försökt sprida det. Eftersom vi även har ungdomar på plats så kommer det vara mycket föräldrar och familj och sen så tror vi att 93-laget kan locka lite extra.

Camilla Freedeke hoppas på mycket publik i Vimmerby Ishall till onsdagens event.
Camilla Freedeke hoppas på mycket publik i Vimmerby Ishall till onsdagens event.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!