VH nollade Mörrums offensiv: "Jag är jättestolt"

En vass offensiv hos Mörrum mot ett urstarkt försvar hos Vimmerby Hockey. Vilka skulle gå vinnande ur striden? Svaret blev VH, som lyckades hålla nollan på bortais. "En intensiv match med mycket kamp", konstaterar VH:s tränare Phil Horsky.

Mörrums stjärna Marcus Paulsson hade en tuff match mot Vimmerby.

Mörrums stjärna Marcus Paulsson hade en tuff match mot Vimmerby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-03-30 22:10

Första ronden i åttondelsfinalen gick till VH. Men det var inte på knock, snarare på poäng efter en taktiskt briljant insats.

Poängkungen Marcus Paulsson och hans Mörrum fick kliva av isen i Jössarinken med en nolla i sin målkolumn. Todd Winder blev matchens enda målskytt när han styrde in en puck i mitten på den andra perioden och såg till att segern gick till gästerna från Småland.

När vi träffade Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey, i Jössarinken efter slutsignalen var han lättad, glad och imponerad av sitt lag.

– En riktigt bra insats. Jag är jättestolt, sammanfattar Horsky.

Det kändes faktiskt aldrig riktigt hyperfarligt bakåt för VH:s del, förutom då i den absoluta inledningen av matchen. Ett fysiskt Mörrum kom ut stenhårt och spelade med fart och fläkt.

– Vi visste att Mörrum skulle gå ut hårt i de tio första minuterna och det var deras bästa period i matchen. Vi var inte riktigt där. Det var en mental utmaning, men sen tog vi över, menar VH-tränaren.

Mörrum hade både ett och två lägen i powerplay under matchen men lyckades inte få hål på en storspelande Tomas Rydén. Även VH hade flera lägen i numerärt överläge och kunde mycket väl utökat sin ledning. De gångerna var det istället Didrik Jansson i hemmamålet som spikade igen.

– Vi hade många bra målchanser men de försvarar sig bra. I tredje försvarar vi oss bra och har en bra balans. Visst, vi kunde ha utnyttjat våra chanser bättre, men det var en intensiv match med mycket kamp, menar Phil Horsky.

Mycket var bra i bortalaget, men det fanns vissa orosmoment. Bland annat fick nyckelspelaren Pelle Ström kliva av och sätta sig på läktaren efter den första perioden.

– Han hade en liten känning och då tänkte vi att vi tar ut honom innan det blir värre, förklarar Horsky.

VH har nu ena benet i kvartsfinal. Jobbet ska dock avslutas på fredag hemma i Vimmerby ishall. Vinner man då är man klara för kvarten. Annars väntar en tredje och avgörande match, även den i så fall i Vimmerby. 

– Alla vet hur viktigt det var att vinna här i Mörrum, men nu ska vi göra jobbet hemma också, avslutar tränaren.

Mörrum–VH 0–1

Första perioden: -

Andra perioden: (29:57) Todd Winder (Olle Hellström, Sebastian Vidmar).

Tredje perioden: -

Skotten: 20–33 (11–6, 5–18, 4–9).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!