Karlskrona numret större än VH: "Kom inte upp i nivå"

Vimmerby Hockey kunde inte matcha serieledande Karlskrona på bortais. "Vi gör en av säsongens sämsta prestationer", säger tränaren Hampus Sylvegård efter 4–0-förlusten.

Karlskrona vann med klara 4-0 mot Vimmerby.

Karlskrona vann med klara 4-0 mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-04 19:37

Efter förra omgången stod det klart att Vimmerby Hockey inte längre kunde nå Allettan. Efter Halmstads seger mot Troja var det lilla sista hoppet helt ute. Med den utgångspunkten var därför mötet mot Karlskrona betydelselöst, men VH ville självklart vinna ändå och fylla på självförtroendekontot inför det kommande spelet i fortsättningsettan. 

Så blev det inte. Inte alls. 

– Totalt sett gör vi ingen bra match. Det var ganska så energilöst och jag kan inte riktigt förstå varför. Jag kände inte igen oss själva, säger tränare Sylvegård. 

Tror du en förklaring till insatsen kan bero på att ni inte längre kan nå Allettan?

– Nä, verkligen inte. Så får det i alla fall inte vara. Vi har ett så pass ungt lag så att vi hela tiden ska vilja göra vårt yttersta för att prestera så bra vi kan. Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Jag hittar ingen vettig förklaring, men jag ska titta igenom matchen, analysera den och sedan prata med killarna. 

Vimmerby stod ändå upp bra i den första perioden. En period som slutade mållös, där ändå Karlskrona hade betydligt mer av spelet och också skapade de hetaste chanserna. 

– Den var väl kanske okej, tyckte Hampus Sylvegård, som däremot var mycket missnöjd med mittperioden. 

Då gick Karlskrona från 0–0 till 3–0.

– Andra perioden var riktigt dålig från vår sida. Karlskrona gör det bra och är tunga att möta. Samtidigt löser vi inte deras forechecking. De får tryck på oss. 

Tredje perioden var spelmässigt den bästa från Vimmerby, men de var inte ens nära att kunna hota och rubba KHK. Med ett par minuter kvar att spela spikade Martin Fransson slutresultatet till 4–0 då han snitsade in pucken i nättaket. 

VH-tränaren hade svårt att hitta ljusglimtar från den här matchen, förutom två saker: Scott Hectors målvaktsspel och boxplay. 

– Utan Scott hade Karlskrona kunnat vinna med sju-åtta mål. Han höll nere siffrorna för oss och är väl egentligen den ende som får klart godkänt. Det är för många som inte kommer upp i normal nivå. Vårt boxplay var återigen väldigt bra. Det tar vi med oss från den här matchen.

VH klarade bland annat av två längre sekvenser i spel tre mot fem – och släppte inget mål i spel numerärt underläge. 

För Vimmerby väntar två matcher (Borås hemma och Halmstad borta) innan grundserien är slut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!