VH-krigaren laddar för slutspel: "Är svårslagna"

Pierre Gustavsson är redo. På tisdag spelar Vimmerby Hockey sin första slutspelsmatch. "Jag tror att vi kan räcka långt", säger den 31-årige centern.

Den här säsongen har Pierre Gustavsson gjort 16 poäng (5+11) på 39 matcher i VH-tröjan.

Den här säsongen har Pierre Gustavsson gjort 16 poäng (5+11) på 39 matcher i VH-tröjan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-03-25 13:00

De senaste säsongerna har den rutinerade Oskarshamnssonen varit en mycket viktig kugge i Vimmerby. Innan dess hade han flera framgångsrika år i Västervik.

Mellan 2013 och 2019 hann Pierre Gustavsson med 315 matcher och 101 (42+59) poäng i Västerviks IK-tröjan. I VIK blev han en publikfavorit med sin snabba skridskoåkning och krigande spelstil. Givetvis har han koll på sin gamla klubb fortfarande.

– Jag följer dem på swehockey och läser en del, men det har inte blivit så jättemycket ändå eftersom vi oftast har spelat samtidigt. Det har mest blivit IK Oskarshamn (Pierres moderklubb som slåss för sin överlevnad i SHL). Men VIK ser ut att ha fått ihop det bra och jag tror absolut inte att det är omöjligt att de vänder på matchserien mot Södertälje.

I Vimmerby gör han sin femte säsong, i sin andra sejour.

Så här säger han om lagets insats i grundserien:

– Vi blandade och gav lite medan vi försökte hitta vår identitet. Vi blev bättre och bättre och avslutade starkt. Bland annat slog vi Halmstad borta i sista omgången, det var riktigt bra, menar "PG" och lyfter sedan fram prestationen  i Allettan:

– Där hittade vi vår identitet och visade att vi är ett starkt lag. Vi kom in i ett bra flow och hade nio raka segrar. Vi är svårslagna, det är bara surt att det har blivit en lång paus nu när vår formkurva låg på topp. Men förhoppningsvis fortsätter vi där vi slutade, säger Pierre Gustavsson inför det stundande valet inför åttondelsfinalerna, som sker på söndag. 

– Vi får se vilka lag vi kommer att ha att välja mellan. Det är omöjligt att säga nu eftersom flera spelar play-in fortfarande. Men jag tror att vi har en bra chans mot alla lag. Ska vi gå långt måste vi ju ändå slå alla. Vi tar matchserie för matchserie, och jag tror att vi kan räcka långt.

undefined
Pierre Gustavsson gjorde 315 matcher i Västerviks IK innan han värvades till Vimmerby Hockey, inför säsongen 2019/20.

Gustavsson har tillhört både lagets och seriens bästa tekare med sina 54,3 procent. Framåt har det blivit fem mål och sex assist, totalt elva poäng, hittills.

– Jag tycker att jag har gjort det bra. Jag har förbättrat mina tekningar rejält. Poäng vill man ju alltid göra mer av, men det är ungefär där jag brukar ligga med tanke på min spelstil med mycket boxplay och lite mindre powerplay. Jag har gjort det helt okej, säger Pierre Gustavsson.

Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher. VH börjar borta den 30 mars för att sen avsluta med en eller två matcher hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!