Kaptenen vet vad som krävs: "Måste göra mer mål"

2–0-underläget är en brant uppförsbacke. Lagkaptenen Jakob Karlsson är tydlig med vad som krävs för att Vimmerby Hockey ska vända semifinalserien mot Nybro. "Vi måste göra mer mål", säger han.

Jakob Karlsson ser möjligheten för VH att vända på 0-2-underläget i semifinalserien mot Nybro.

Jakob Karlsson ser möjligheten för VH att vända på 0-2-underläget i semifinalserien mot Nybro.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-20 19:00

På måndagen var det frivillig träning som gällde för spelarna i Vimmerby Hockey. Det innebar att 34-årige lagkaptenen Jakob Karlsson tog chansen att ge kroppen möjlighet till vila och återhämtning. Två tuffa bataljer mot Nybro i helgen har satt sina spår. 

– Det har varit två väldigt jämna och täta matcher. Vi är mycket närmare Nybro spelmässigt än vad jag trodde att vi skulle vara på förhand. Vi har fått matchbilden dit vi vill, men det är små marginaler som har avgjort.

Förlusten i den andra matchen i söndags grämer kaptenen lite extra.

– Vi hade ett par bra chanser att göra 2–0 i andra. Gör vi det hade det mycket väl kunnat gå vår väg. Nu vände de med två mål som vi borde ha gjort det bättre på. Dessutom hade vi kanonlägen att kvittera på slutet och få till en förlängning. Därför var den förlusten extra irriterande.

Det har bjudits på en hel del kamp och hårt spel under matchseriens gång. Karlsson har själv åkt på ett par rejäla smällar, men har ändå avstått från att slå tillbaka.

Varför?

– Det ligger inte riktigt i min natur att gå in och bråka i sådana lägen. Det leder bara till onödiga utvisningar. Sedan har det varit en del hårt spel, men det har varit ärliga smällar och relativt rena matcher. Inte alls det fula spel som Dalen körde med. Då är det helt okej för mig.

undefined
Jakob Karlsson deppar över ett insläppt mål hemma mot Nybro förra säsongen.

Karlsson har tidigare gått ut och satt hård press på att Nybro är stora favoriter och raljerat en del över att det är fiasko av Vikings om de inte tar sig upp i Allsvenskan. Det snacket väljer han nu att tona ner.

– Det betyder inte så mycket extra känslomässigt för mig att möta just Nybro. Jag ser det bara som att de har ett bra lag med etablerade spelare på så gott som alla positioner och därmed borde de gå långt. Nu har de matchboll på onsdag i ishallen. Vi är starka hemma och får förhoppningsvis bra stöd från läktarna. Vi får se hur de hanterar den pressen.

Jakob Karlsson vann poängligan i vårserien tidigare i år. I slutspelet har han dock bara skrapat ihop två assist på fem matcher.

– Det är ganska naturligt. I vårserien ställdes vi mot ett helt annat motstånd. I ett slutspel mot tuffa lag får man vara nöjd om man kan snitta på ett halvt poäng per match. Jag tycker att min formation har skapat en hel del chanser mot Nybro nu. Det gäller bara att sätta lägena också.

Om Vimmerby förlorar på onsdag så är säsongen över.

Innebär det att du kan ha spelat din sista match då?

– Det får jag se. Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är nu det är som roligast att spela. Problemet är bara att det är en lång väg fram till de här matcherna varje säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!