VH kan uppfylla drömmen om kvalserien

Det har varit nära tidigare. Vimmerby har varit framme i tredje playoffrundan två gånger innan, men båda gångerna har det slutat med förlust. Nu är de där igen - och mycket talar för att det kan gå vägen den här gången.

Krönikören tror att Vimmerby har goda chanser att nå kvalserien.

Krönikören tror att Vimmerby har goda chanser att nå kvalserien.

Foto: Montage

Ishockey2020-03-07 13:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Björkängshallen i Huddinge. Ännu ett stopp på resan för detta framrusande Vimmerby Hockey. Frågan är hur många fler stopp de tar sig förbi?

Vilken utveckling detta Vimmerby Hockey har haft. Från ojämnt spel och för få poäng i grundserien till att bli ett av ettans hetaste lag. 

Det visar sig att bakvägen via fortsättningsserien kanske inte är så dum ändå. VH har spelat under press där de gått in i varje match med kravet på sig själva att vinna. Det har skapat en trygghet och mental styrka att kunna hantera motgångar och tuffa lägen i playoff. 

Dessutom har Phil Horskys lag fått mycket självförtroende av att vinna match efter match i fortsättningsserien. Något som inte ska underskattas när tuffa lag som Huddinge och Kallinge/Ronneby står för motståndet. Både mot KRIF och mot Huddinge har VH visat en självklarhet ute på isen. Alla spelare åker mer skridskor än motståndarna och gör sitt jobb till fullo. Det har gett resultat. 

Nu är Kallinge/Ronneby och Huddinge avklarade. Frågan är vilka som kan stoppa VH? Huddinge kom tvåa i Allettan Södra och är bevisligen ett av de bästa division ett-lagen. Ändå kändes Vimmerby numret större. Det är ett rejält styrkebesked för de svartgula "tigrarna". 

På tisdag väntar första matchen i tredje playoffrundan. Det står klart att Hudiksvall står för motståndet. Trots HHC:s starka lag och imponerande seger mot Nybro har Vimmerby chansen. Och den är inte liten. För trots segrarna mot KRIF och Huddinge tror jag att det här laget har ytterligare en växel att lägga i. 

Spelarna och tränarna i Vimmerby Hockey fokuserar bara på nästa match och inget annat. För oss som bevakar laget är det dock inte förbjudet att blicka längre fram. Tänk vilken succé det skulle bli om VH går till kvalserien. Och vilken lång säsong det kan bli. 

Då får Vimmerby ytterligare tio matcher, mot riktiga kvalitetsmotståndare. Med fullsatta läktare. 

Läktarstödet i matchen mot Huddinge var faktiskt enormt. Det tryck VH-supportrarna skapade i slutet av tredje perioden var något i hästväg. Frågan är hur mycket publik det kan bli om Vimmerby når hela vägen till kvalserien.

Nåja, låt oss inte sväva iväg alltför mycket. Först och främst ska Vimmerby få ännu en utmaning, mot Hudiksvall. Ännu ett stopp på resan, som mer och mer ser ut att kunna sluta i kvalserien.

Det har varit mycket jubel och firande för Vimmerby Hockey den senaste veckan.
Det har varit mycket jubel och firande för Vimmerby Hockey den senaste veckan.