VH jagar säsongens första seger mot KHK: "Vill vinna"

Vimmerby Hockey har kunnat vila och återhämta sig efter sin senaste match. På söndag möter man Karlskrona, som spelar sin åttonde match på 19 dagar. "De spelar med kniven mot strupen", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey har inte vunnit mot Karlskrona HK någon gång den här säsongen.

Phil Horsky och Vimmerby Hockey har inte vunnit mot Karlskrona HK någon gång den här säsongen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-03-06 19:30

Karlskrona HK fick tidigare under vintern ta ett tränings- och speluppehåll på grund av covid-19 inom laget. Därför har Blekingegänget nu tvingats spela en hel del matcher på kort tid. 

Den 17 februari mötte man Visby/Roma hemma. Sedan dess har KHK haft fullt upp och spelat totalt sju matcher på 17 dagar. Söndagens drabbning i Vimmerby ishall blir alltså deras åttonde på inte ens tre veckor. 

Jämför det med VH som inte spelat sedan i söndags (förlust mot Nybro med 4–2) och som har en klar fördel när det kommer till återhämtningen och den fysiska statusen. 

– Vi tog en ledig dag efter Nybro-matchen och har tränat på under veckan, förklarar Phil Horsky, tränare i VH. 

Han och laget har redan säkrat en topp tre-plats i Allettan och är klara för åttondelsfinal. Men kampen om första- och andraplatsen lever fortfarande, även om Nybro har det bästa utgångsläget för att vinna serien. 

– Det är lite synd att vi förlorade mot dem (Nybro) senast. Kollar vi till matchbilden så tycker jag att vi hade bra kontroll på dem, men sen är vi inte tillräckligt tuffa i den andra perioden, säger Horsky och fortsätter:

– Nu är det inte i våra händer längre när det gäller förstaplatsen, men vi kör på och vi har absolut chans att sluta topp två. Tar vi en till vinst så kan det räcka långt. 

Faktum är att VH inte vunnit mot Karlskrona någon gång den här säsongen, varken i grundserien eller i Allettan. 

– Vi vill vinna mot dem. De har ett tufft spelschema och vi vill gå ut hårt från början, precis som i alla matcher vi spelar. Karlskrona spelar med kniven mot strupen hela tiden nu med tanke på deras tabelläge och på pappret ska de egentligen vara ett topplag, menar VH-tränaren och syftar på att KHK haft stora problem i Allettan och slåss i botten. 

Hur ser då truppläget ut i VH? Jo, bättre kan det egentligen inte bli. 

– Alla spelare är tillgängliga, vilket är roligt. Vi har inte haft så stora skadeproblem under säsongen, tack och lov. 

Vad tror du det beror på?

– Dels att vi hittat en bra balans och låtit killarna vila när det funnits möjlighet, dels att Emma Kostenius (sjukgymnast) och Richard (Söderlund, fystränare) gör ett jättebra jobb.

Vi direktrapporterar söndagens match på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 15:45! 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!