VH jagar fjärde raka mot formstarkt Skövde

Sjukdomar och skador. Men Skövdes form är stark ändå. Det är två lag med bra självförtroende som möts i söndagens match mellan Skövde och Vimmerby Hockey.

Phil Horsky betonar vikten av att vara fokuserade hela matchen, när Vimmerby ska möta Skövde.

Phil Horsky betonar vikten av att vara fokuserade hela matchen, när Vimmerby ska möta Skövde.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-02-06 09:00

Vimmerby Hockey har fått igång poängskörden, med tre raka segrar. Så även Skövde, som efter en tung inledning har vunnit två av sina tre senaste matcher. 

– Vi var ganska bleka i början. Nu har vi fått lite fart på grejerna och spelar med större självförtroende och pondus, säger Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren. 

Ja, de började med fem raka förluster alltså. Men har nu vunnit mot Karlskrona (6–3) och Troja/Ljungby (3–2). I senaste matchen förlorade SIK med 5-2 mot Nybro. Då var det flera spelare som saknades. 

– Vi har haft lite problem med skador och sjukdomar. Lite hemkarantän på några. Jag hoppas vi kan få tillbaka några spelare till den här matchen, säger Fredrik Ljunggren. 

Trots att Skövdes form förbättrats ser inte Vimmerbytränaren Phil Horsky några större förändringar. 

– Vi har mött dem innan och scoutat dem. Det är alltid ett lurigt lag, som är svårt att spela mot. Jag är inte överraskad att de vann mot Troja till exempel. 

VH-tränaren beskriver Skövde som ett lag med mycket individuell skicklighet. Att möta dem på bortaplan är extra tufft. 

– De har enligt mig bäst powerplay i hela serien, med Henrik Thegel, Alexander Henriksson och Adam Thilander. Det är gubbar som kan göra skillnad, och när de gör det bra blir det svårt. Vi måste vara fullt fokuserade hela tiden, inte ge bort något, säger Phil Horsky. 

Skövde har scoutats och analyserats, men framför allt fokuserar Vimmerby på den egna prestationen. Något som gett utdelning på sistone, med tre raka segrar. 

– Det var bara en fråga om tid. Vi gjorde mycket bra hela tiden, även i förlustmatcherna. Vi har skapat målchanser och nu lossnade det, så pucken studsade rätt. Vi har haft tålamod och trott på det vi gör hela tiden, säger VH-tränaren.

Även Skövdes tränare Fredrik Ljunggren har noterat Vimmerby Hockeys framfart i de senaste matcherna: 

– Vi upplever att de är ganska strukturerade och svårforcerade. De spelar med bra fart genom mittzon och ger inte bort mycket. Vi får ge tillbaka med samma medicin, och se till att inte ge bort initiativet, säger han. 

I Vimmerby är Helge Holmstrand ett frågetecken med en handskada. Sebastian Vidmar är tillbaka i spel efter ett par matchers frånvaro.

Vi liverapporterar söndagens match mellan Skövde IK och Vimmerby Hockey, med start cirka 15:45. 

När Vimmerby Hockey och Skövde IK möttes i premiären av Allettan vann VH med 2-1.
När Vimmerby Hockey och Skövde IK möttes i premiären av Allettan vann VH med 2-1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!