VH gjorde jobbet i Huddinge

Vimmerby Hockey är ett vinnande lag igen. Efter den sura derbyförlusten mot Tranås knep laget ljuvlig revansch under söndagen när de besegrade Huddinge med klara 3–0 på bortais.

Vimmerby bortabesegrade Huddinge med klara 3–0 under söndagen.

ishockey2018-12-30 19:20

– Att ta en sån här seger direkt efter Tranås-matchen var minst sagt behövligt. Vi står för en riktig krigarinsats i dag, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky efter VH-triumfen.

Men inledningsvis av matchen såg det ut som att Vimmerbys resa skulle bli allt tuffare än vad den blev. Ett starkt hemmalag kom ut och satte tryck samtidigt som gästerna stod på hälarna i många lägen. Men efter en sömnig start hittade Vimmerby in i matchen – och tog sedan över spelet. Det var andrafemman som var den allra hetaste för VH med duon Måns Carlsson och Hampus Harlestam i spetsen. Gång på gång oroade den sistnämnda Huddinges försvar och Måns Carlsson låg bakom med flera giftiga passningar. Till slut gav det också utdelning.

I mitten av första perioden serverade Carlsson en suverän passning upp i offensiv zon som satte Hampus Harlestam i ett friläge. Väl framme vid kassen gjorde VH-forwarden inga misstag utan tryckte säkert in ledningsmålet för gästerna.

– Andrakedjan med Hampus och Måns var riktigt grym. Henri (Fomin) börjar också växa in i det allt mer, menar Phil Horsky.

I den andra perioden fick VH precis den starten de önskat. De tilldelades sitt första powerplay i matchen och det dröjde inte länge innan det rasslade i nätet. Efter en fin framspelning av Jacob Karlsson kunde Hampus Harlestam sätta sitt och Vimmerbys andra i matchen genom att tätt framför kassen trycka upp pucken i högra krysset. Ett viktigt mål för VH, men efter den tappade tvåmålsledningen sist mot Tranås visste de att matchen var långt ifrån avgjord. Istället fortsatte de trycka på och när Måns Carlsson hamnade i friläge hade han chansen att sätta trean – men icke. Pucken gick tätt utanför och nu var det istället Huddinge som började skapa chanser. Hade det inte varit för storspel av Tomas Rydén hade Huddinge fått in minst en reducering innan andra periodens slut. Men VH-keepern spikade igen totalt i denna match.

– Rydén var riktigt vass i dag. Men han får mycket hjälp av ett väldigt ramstarkt försvar.

Vimmerby tog inga risker utan spelade utan några större problem av den tredje perioden. I slutskedet fastställde Oscar Gustavsson slutresultatet 3–0 i tom kasse. Efter den sura derbyförlusten i fredags hade Vimmerby revanscherat sig på allra bästa sätt.

– Huddinge kom ut väldigt hårt, men vi hade tålamod och stod upp matchen ut.

Vimmerby visade på prov på starkt boxplay och uppoffrande försvarsspel.

– Ja, Kempainen (Oliver) har några blåmärken efter att han täckte sex skott. Det är sånt man vill se.