VH fick revansch på Huddinge: "Allt i våra egna händer"

Senast blev det förlust mot Huddinge. Den här gången var det inget snack. Vimmerby Hockey visade med all önskvärd tydlighet att man har siktet inställt på förstaplatsen. "Allt ligger i våra egna händer nu", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey jublar efter ett av sina fyra mål mot Huddinge.

Vimmerby Hockey jublar efter ett av sina fyra mål mot Huddinge.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-01-29 19:15

Ni minns kanske premiären av vårserien. Då åkte Vimmerby till Huddinge – men återvände med "bara" en poäng efter förlust i förlängningen.

När lagen nu drabbade samman i Vimmerby ishall, var det VH som tog kommandot direkt. Den första perioden var i mångt och mycket en överkörning på isen. Skottstatistiken vittnar också om det: 18–6!

Att Adam Bäckstrand blev periodens ende målskytt var förvånande, trots att VH fick med sig en ledning in i periodvilan.

– Nästan hela första perioden är bra. Vi kom ut i ungefär samma stuk som mot KRIF senast och är spelförande, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Ni spelade med hög fart och gjorde det svårt för Huddinge i första perioden. Vad hade ni pratat om inför matchen?

– Vi ville få en väldigt bra start, vilket man alltid vill när man spelar hemma. Man vill liksom gå ut och ta tag i det direkt.

Spelmässigt gick VH ned sig i andra – men fick ändå mer utdelning. David Thomson slog till i powerplay och Charlie Björklund fyllde på med 3–0 kort efter det. Ändå var det Huddinge som skapade mest men som hade oerhört svårt att få in pucken.

– I andra går passningskvaliteten ner lite och vi får inte riktigt fast pucken. Det blev lite jojo. Det gynnade Huddinge mer än oss, menar Sylvegård.

Poängen var aldrig i fara och spiken i kistan kom när Balint Horvath fick sätta fyran, sju minuter från slutet. Det var hans tredje poäng i matchen, efter att han innan dess spelat fram till två mål och varit bra matchen igenom, till Sylvegårds stora glädje.

– Balint har varit grym på slutet och har en stor roll hos oss på många sätt. Hela den kedjan, med honom, Olle (Söderlund) och Charlie (Björklund) har steppat upp ju längre säsongen har gått. Det är roligt att de får utdelning nu också.

Att Huddinge fick in en reducering mot slutet var av akademisk betydelse, även om VH-tränaren gärna hade undvikit det.

– Vi släpper in ett mål som är lite oturligt men också lite tråkigt att släppa in. Jag tycker att Robin (Christoffersson) var värd att hålla nollan.

Ni leder serien när lite mer än hälften spelats. Hur ser du på läget och det som återstår?

– Allt ligger i våra egna händer och allt vi kan fokusera på är först och främst nästa träning och nästa match, där vi vill åka till Borås och vinna.

VH–Huddinge 4–1

Målen: 1–0 (10:10) Adam Bäckstrand (Oskar Lindgren, Isac Andersson), 2–0 (20:58) David Thomson (Balint Horvath, Oskar Lindgren), 3–0 (22:23) Charlie Björklund (Balint Horvath), 4–0 (53:08) Balint Horvath (Charlie Björklund, Olle Söderlund), 4–1 (54:56) Oliver Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!