VH - en bra språngbräda för karriären

Vimmerby Hockey är ett bra skyltfönster för spelare att nå högre höjder i karriären. Förra säsongen var det fem spelare från klubben som gick antingen till SHL eller HockeyAllsvenskan. Och det var bara den säsongen...

Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-10-08 17:30

Om ni inte har koll på läget, så kommer här en liten återblick. Efter förra säsongen lämnade Pontus Näsén och Hampus Harlestam Vimmeby Hockey för spel i nyblivna SHL-laget IK Oskarshamn. Harlestam lånades sedan ut till allsvenska Almtuna. Till Almtuna gick även Pontus Johansson. Backen Ludvig Jardeskog hamnade i Karlskrona i Allsvenskan och det blev det även för spelskicklige Måns Carlsson. Han valde Dalarna och Mora. 

– Det är inte många andra, om ens någon, division ett-klubb i landet som släppt så många spelare högre upp de senaste säsongerna, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Efter säsongen 2017/18 var det andra tongivande spelare som lockades av spel i HockeyAllsvenskan. Jesper Kokkonen och Dennis Fröland gick till Karlskoga, där båda har imponerat. Markus Modigs lämnade också VH och värvades av dåvarande allsvenska klubben Oskarshamn. 

Året innan dess var det Kalle Johansson, Kalle Östman, Viktor Kokman, Oscar Fröberg Helge Holmstrand och Oscar Josefssons tur att ta chansen på en annan nivå. 

Hur kommer det sig att VH-spelare är så intressanta på marknaden?

– Det visar att föreningen gör många bra saker. Spelarna får en bra plattform att stå på här och träningsmöjligheterna är bra, menar Morgan Persson och fortsätter:

–  Vi har ögonen på oss som klubb och det är många elitklubbar runt hörnet. Det är lätt att ta sig hit och kolla på spelare. 

Persson säger också att det gör hans jobb svårare när flera duktiga spelare lämnar.

–  Samtidigt är det förstås ett bra kvitto på att vi har lyckats utveckla spelare och att VH är en bra språngbräda för att ta nästa steg. Det attraherar spelare att vilja komma hit. 

Persson tror att flera spelare i årets VH kan vara intressanta för klubbar högre upp: 

–  Det gäller nog i princip alla och det är upp till dem själva. Är man beredd att lägga ner jobbet som krävs finns alla möjligheter. 

Hur ser du på serien den här säsongen?

–  Det är en mycket tuff serie och jag tror att det kommer bli en strid in på mållinjen om de fem första platserna. Det känns som att det är fler lag än tidigare som har kapacitet att ta sig till Allettan. Det är minst åtta lag som har möjlighet. 

–  Vi har en väldigt viktig vecka framför oss med roliga matcher mot Kallinge och Tranås, säger Morgan Persson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!