Tränaren efter fjärde raka: "Kan mycket bättre"

Fjärde raka segern. Trots en långtifrån fulländad insats. Det tycke VH-tränaren Hampus Sylvegård efter 6–3 borta mot Tyringe. "Även om vi vinner vet vi att vi kan mycket bättre. Det är skönt", säger han.

Eddie Levin bidrog med två mål i tredje perioden när Vimmerby vann med 6-3 borta mot Tyringe.

Ishockey2023-01-11 21:43

Efter en något trevande inledning tog VH initiativet med ett ledningsmål. Efter nio minuter snurrade Oskar Lindgren i egen zon och hittade vaket en lång passning. Balinth Horvath snappade upp pucken på offensiv blå linje och satte fart mot mål. Med ett rappt avslut satte han pucken mellan benen på målvakten och gav VH en bra start.

Tyringe hade sedan ett par bra lägen som de bjöds på efter slarv av VH-försvaret, men då stod Robin Christoffersson säkert i målet. Istället kom 2–0 fem minuter innan första perioden var över. Målet var frukten av bra forechecking av Wlliam Alftberg och Hugo Ollila. De jobbade fram pucken och hittade en fri Johan Norberg som placerade in pucken.

– Första perioden är vi bra, men i andra tappar vi lite. Tyringe är hetare på puckarna och vi förlorar många dueller.

Tyringe kom in i matchen tack vare ett slumpartat mål i mitten av andra perioden. Ett skott från blålinjen styrdes och pucken letade sig in bakom Robin Christoffersson som inte hann reagera.

Målet blev en väckarklocka för VH som klev fram och ett par minuter senare kom 3–1 efter ett bra anfall där laget skapade hårt tryck. Oskar Lindgren klev som så många gånger förr fram i banan från sin backposition och gjorde målet. Minuten före periodpausen kom även 4–1 lägligt. Lite turligt fick Hugo Ollila ett gratis friläge och gjorde inget misstag.

Därifrån var vägen mot tre poäng ganska rak för VH. Tyringe fick till reduceringar två gånger om, men VH svarade snabbt och vann till slut med 6–3.

– Även om vi släpper två i sista så gör vi det bra och spelar hyfsat enkelt. Kedjan med Jakob Karlsson, Eddie Levin och Anton Carlsson var vår starkaste ikväll och de fick utdelning till slut med ett väldigt snyggt 5–2-mål, sa Sylvegård som även framhöll Hugo Ollila för sin insats.

Närmast väntar dubbla hemmamatcher för VH. Mot Mörrum på fredag och Forshaga på söndag.

– Då ska vi slipa på några detaljer och göra det ännu bättre.

Målen:

0–1 (09.00) Balint Horvath (Hugo Lindman Gustafsson, Oskar Lindgren), 0–2 (15.02) Johan Norberg (William Alftberg, Hugo Ollila), 1–2 (31.55) Jesper Ahlgren, 1–3 (36.42) Oskar Lindgren (Olle Söderlund), 1–4 (39.05) Hugo Ollila, 2–4 (48.29) Albin Brännström, 2–5 (51.09) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 3–5 (53.28) Jesper Ahlgren, 3–6 (59.22) Eddie Levin.