VH bara vinner och vinner: "Härlig attityd"

Trendbrott? Reaktion efter alla segrar? Nej. Istället förlängdes segersviten efter 3–1 mot Huddinge. "Vi genomför matchen på ett riktigt bra sätt", sa en nöjd VH-tränare efteråt.

Här har VH precis gjort det viktiga 3-1-målet.

Här har VH precis gjort det viktiga 3-1-målet.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-02-10 22:33

Ni vet storyn. VH kommer ut till matcherna med en hiskelig fart och pumpar sönder motståndet med hård forchecking och mycket skridskoåkning. Inget undantag mot Huddinge. 

Vimmerby kopplade grepp direkt. 

– Jag är jättenöjd med vår första period. Killarna visar verkligen att de vill tävla, säger Phil Horsky.

Hete Todd Winder satte både 1–0 och 2–0 innan matchuret hunnit ticka åtta minuter. 

– Todd är målfarlig och duktig på att komma till lägen, berömde Horsky kanadicken efteråt. 

Det var bud på både ett, två och tre mål till för VH första 20 minuterna. Istället kom det en rejäl kalldusch när Kim Lennhammer pricksköt in reduceringen efter 19.59.

Vad kände du då?

– Ja..., vad ska man säga. Shit happens och det var bara att försöka skaka av sig det. Men visst, vi ska prata igenom det. 

Mittperioden blev jämn, där Huddinge höjde sig ett eller två hack. Dock utan att få till särskilt många etablerade anfall. 

– Jag tycker inte att de skapar så mycket på oss i matchen. 

I sista fortsatte Huddinge att dra på sig mängder av onödiga utvisningar. Något Vimmerby inte lyckades utnyttja. Spelet i powerplay var undermåligt. Det var fantasilöst, temposvagt och till slut hade laget till och med svårt att ens skapa bra lägen i de numerära överlägena. 

– Vi har en del att fundera över, men jag är inte orolig. Huddinge gjorde det samtidigt bra i boxplay och var tighta. Vi måste skjuta mer från blå när vi möter ett lag som har sån liten box, menar Phil Horsky. 

Han kunde ändå glädja sig åt att poängkontot fylldes på ytterligare. Vimmerby är med stormsteg på väg mot topp-sex och en plats i åttondelen. 

– Vi har bra självförtroende, men jag tycker ändå inte att vi spelar så annorlunda nu jämfört med när vi förlorade ett par matcher. Det gäller att vi är fortsatt ödmjuka. 

VH-Huddinge 3–1

Första perioden: 1–0 (2.29) Todd Winder (Jakob Karlsson, Linus Ljung), 2–0 (7.36) Todd Winder (Christian Lindberg, Oscar Gustafsson), 2–1 (19.59) Kim Lennhammer (Alexis Binner, Joakim Hälleström). 

Andra perioden: 3–1 (37.33) Johan Schreiber.

Skott: 30-24. 

Det var glada miner i VH mot Huddinge.
Det var glada miner i VH mot Huddinge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!