VH avslutade Allettan på bästa sätt: "Mycket nöjd"

Troja/Ljungby har genom åren blivit något av ett favoritmotstånd för VH-tränaren Phil Horsky. Så även denna gång. Vimmerby vann återigen mot Troja i Allettan och laget slutade trea. "Det är otroligt starkt", säger han.

Japp. Där satt den. VH firar segern mot Troja/Ljungby.

Japp. Där satt den. VH firar segern mot Troja/Ljungby.

Foto: Torbjörn allvin

Ishockey2021-03-13 19:39

Två raka förluster hemma. Det fick vara nog med det. Vimmerby studsade tillbaka direkt efter en mindre bra insats hemma mot Karlskrona förra helgen. Tränare Horsky var mycket nöjd med vad han fick se – förutom i den första perioden då. 

– Den var sådär och inte som vi ville. Vi hade för många pucktapp och Troja gjorde det svårt för oss i mittzon. Sedan gjorde vi lite ändringar och i andra och tredje perioden var vi bra. Vi kombinerade vårt vanliga spel, med att agera lite grinigt och tufft, menar Horsky. 

Han lyfte också med rätta fram lagets prestationer i special teams. VH var starka såväl i numerärt överläge, som i numerärt underläge. 

– Vi gjorde två fina mål i powerplay, säger Horsky. 

Efter 1–1 i den första perioden, där Anton Carlsson satte 1–0 just i powerplay, vände Troja på steken och satte 1–2 en bit in i mittperioden. Kort efteråt var VH på hugget igen i spel 5 mot 4. Den här gången var Johan Schreiber sist på pucken. 

I sista akten producerades fyra mål, där Vimmerby stod för tre av dem: 3–2 (Jakob Karlsson) och 4–3 och 5–3 (Sebastian Vidmar. 

Inför matchen hade VH chansen att bli tvåa, men då krävdes det att Dalen skulle förlora. Så blev det inte. Nu slutade VH därför trea, vilket Phil Horsky är mycket nöjd med: 

– Att bli trea i den här tuffa serien...ja, det är bra gjort. Vi kommer före starka lag som bland andra Troja, Huddinge, Mariestad och Mörrum. Killarna ska ha all heder för att de har lyckats så här bra. Och vi släpper bara in 41 mål på 18 matcher, vilket är strax över två mål per match. Det är en bekräftelse på att vi har bra struktur. 

Inför matchen mot Troja valde VH-ledningen att vaska om i kedjeformationerna. 

Varför?

– Ibland kan det vara bra att ändra och få lite nya idéer och vanor. Oftast kan det innebära att spelarna blir mer aktiva. Jag tycker det fungerade bra. 

Vad betyder det att ni avslutar Allettan med en seger?

– Det är förstås skönt att vi kan gå in i en träningsperiod med en vinst. Det ger en bra känsla inför slutspelet. 

För Vimmerby väntar matchuppehåll till den 30 mars, då åttondelsfinalerna börjar. VH börjar på bortais. Mot vilket motstånd är ännu inte klart. Nybro vann serien före Dalen. För Karlskrona och Skövde är säsongen nu över. Övriga till slutspel. 

Sebastian Vidmar avgjorde med sina två mål i den sista perioden.
Sebastian Vidmar avgjorde med sina två mål i den sista perioden.
VH-Troja: 5-3.

Första perioden: 1–0 (06.53) Anton Carlsson (Jakob Karlsson, Jonas Nyman), spel 5/4, 1–1 (19.31) Noa Muci-Lindqvist.

Andra perioden: 1–2 (29.00) Simon Wester, 2–2 (32.23) Johan Schreiber (Ludvig Vännström, Pelle Ström), spel 5/4. 

Tredje perioden: 3–2 (45.14) Jakob Karlsson (Oskar Carlsson), 3–3 (47.31) Victor Gagic, 4–3 (49.00) Sebastian Vidmar (Ludvig Vännström, Philip Rondahl), 5–3 (59.30) Sebastian Vidmar (Pierre Gustavsson).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!