Här är sex tänkbara ersättare i VH-båset

Under tisdagen blev det officiellt att Staffan Lundh slutar som tränare i Vimmerby Hockey. Frågan är vem som blir hans efterträdare? Sporten lyfter fram några namn som vi tycker låter spännande.

Sporten spekulerarar kring tänkbara tränarnamn i Vimmerby Hockey. Här ser ni tre av dem: Eric Karlsson, Per Ljusteräng och Johan Benker.

Sporten spekulerarar kring tänkbara tränarnamn i Vimmerby Hockey. Här ser ni tre av dem: Eric Karlsson, Per Ljusteräng och Johan Benker.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-04-05 19:30

Att hitta en kontinuitet både bland spelare och tränare är inte det allra enklaste i hockeyns värld.   

Vimmerby Hockey får nu ge sig i kast med att leta efter ny huvudtränare sedan Staffan Lundh tackat för sig efter bara en säsong. 

Arbetet med att göra klart med näste VH-tränare lär redan vara inlett, men det är som alltid en process innan allt är klart. Det är mycket som ska klaffa och falla på plats. 

Här är namnen som vi funderar kring som kanske skulle kunna vara aktuella.   

• ERIC KARLSSON  

Kommentar: Har inte Vimmerbysonen kontrakt med Karlskrona HK nästa säsong också? Just precis. Men som ni vet är inte allt hugget i sten. Kraven i KHK är höga och i ett elitsatsande Karlskrona finns det ett missnöje med säsongens resultat och tidiga uttåg mot VH i playoff. Så varför inte... Eric har tidigare varit tränare i moderklubben Vimmerby och lär säkert vara på nye sportchefen Pelle Johanssons radar. 

• PER LJUSTERÄNG

Kommentar: Ett intressant och aktat tränarnamn. Skulle vara en naturlig fortsättning för Vimmerbys val att satsa på rutinerade tränare med ett starkt spelmässigt förflutet. Som Staffan Lundh och Peter Nordström. Ljusteräng var elitspelare på sin tid och har många landskamper på ungdomsnivå och U20 bakom sig. Som tränare har han också verkat på elitnivå, i Södertälje, AIK och Tingsryd. Nådde framgångar i KRIF och kommer senast från en sejour i Hanhals, som han nyligen fick lämna efter diverse turer.   

undefined
Pär Thorstensson spelade i Vimmerby 2005.

• PÄR TORSTENSSON

Kommentar: Välutbildad tränare med bakgrund i bland annat Linköpings HC. Har en koppling till Vimmerby Hockey, då han var där som spelare under en sejour 2005. Tränade ett lag i Rumänien (!) den här säsongen och tillbringade innan dess tre år i norska Lilleström. Det må vara ett långskott, men kombinationen av att ha erfarenhet av att jobba med unga spelare, verka i internationell miljö och allt vad det innebär av utmaningar, låter som ett spännande namn för Vimmerby. Men vem vet, kanske att det blir en fortsättning i Háromszéki Ágyúsok?  

• NICO SURENKIN

Kommentar: Känner Vimmerby Hockey väl efter den gångna säsongen som assisterande bakom Staffan Lundh. Ett faktum som förstås är en klar fördel. Söker VH kontinuitet och vill bygga vidare på det spel laget visade upp den här säsongen, så bör den lugne finländaren vara en tänkbar kandidat. 

• JOHAN JÖNSSON

Kommentar: När vi ändå är inne på spåret, naturliga kopplingar. Johan Jönsson har jobbat med unga spelare i både Växjö och IK Oskarshamn i många år. Han och Vimmerbys nye sportchef Pelle Johansson känner varandra väl efter Johanssons år i IKO:s organisation de senaste säsongerna. Dags att växla upp till seniorhockey? Tja, det vore väl en ny rolig utmaning.   

• JOHAN BENKER

Kommentar: Vimmerby och Troja/Ljungby har haft rejäla duster med varandra i många år. Ni minns ju förra säsongens heta drabbning i playoff 3, då VH sånär spräckte Ljungbylagets drömmar om kvalserien och senare Allsvenskan. Troja tog sig dit, men är nu tillbaka i Hockeyettan igen till hösten. Johan Benker har varit assisterande bakom Roger Forsberg i flera säsonger och det kan tänkas att han känner både respekt och till viss del är smått imponerad av Vimmerbys framgångar i Hockeyettan. Kan säkert kännas lockande...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!