Vegas en match från titeln: "Bra utgångsläge"

Vegas har skaffat sig matchpuck i finalserien i Stanley Cup. Efter 3–2 i det fjärde mötet med Florida kan Vegas ta den historiska segern i nästa match på hemmaplan. –Vi har skaffat oss bra utgångsläge, men inte vunnit någonting ännu, säger William Karlsson till Aftonbladet.

Vegas William Karlsson, till vänster, i närkamp med Floridas Sam Reinhart.

Ishockey2023-06-11 05:44

Natten mot onsdag svensk tid kan NHL:s näst yngsta lag ta hem Stanley Cup-pokalen för första gången.

Bortalaget Vegas inledde bäst i den fjärde finalmatchen och Chandler Stephenson gjorde det första målet i första perioden.

Stephenson gjorde sedan ytterligare ett mål i andra innan William Karlsson gav Vegas 3–0.

– Vi har skaffat oss bra utgångsläge, men inte vunnit någonting ännu, säger Karlsson.

– Det är långt ifrån över. Florida vände 1–3-underläge mot Boston. Så vi fortsätter ta en match i taget. Det är den mentaliteten som gäller.

Första finalmålet

Svenskens mål var hans första i finalserien och det elfte i slutspelet

– Det är en lättnad att få spräcka finalnollan Jag har haft bra chanser även i de tidigare matcherna, så, ja, skönt att sätta dit den.

Florida lyckades reducera innan sista periodvilan till 3–1, och i tredje kom också 3–2.

Det står nu 3–1 i matcher till Vegas. Nästa möte, som alltså kan bli avgörande, är natten mot onsdag. Då spelar man i Las Vegas.

– Den matchen blir annorlunda än de andra, mycket mer känslor, mycket mer av allt, säger tvåmålsskytten Stephenson till nhl.com och tillägger att han känner stor tillförsikt till vad Vegas kan göra i hemmaarenan.

Andra finalen

Vegas har spelat i NHL sedan 2017 och är i final för andra gången. Senast det begav sig, 2018, förlorade man med 1–4 i matcher mot Washington.

Florida spelar sin tredje finalserie, laget kom till final 1996 men förlorade mot Colorado.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om Floridas resultat i finalserien 1996.

Fakta: Finalen i Stanley Cup

Matchserien mellan Vegas och Florida avgörs i bäst av sju matcher.

Match ett slutade 5–2 till Vegas.

Match två slutade 7–2 till Vegas.

Match tre slutade 3–2 till Florida.

Match fyra slutade 3–2 till Vegas.

Vegas leder med 3–1 i matcher.