Växjö utslaget – vändning av Leksand

I ett nordiskt derby tog finländska Tappara emot Växjö i CHL-slutspelets åttondelsfinal. Hemmalaget vände och besegrade Växjö efter en svängig hockeymatch som slutade 4–2.

Olle Lycksell gav Växjö ledningen i matchen mot Tappara, men finländarna vände och slog ut Växjö.

Ishockey2021-11-23 21:08

Från första matchen i åttondelsfinalen mellan Tappara och Växjö kom lagen från ett 2–2-resultat när det var dags för det avgörande returmötet i Finland.

Det var Växjö som såg ut som det vassaste laget efter andra perioden. Smålänningarna ledde med 2–1 efter mål av Hardy Häman Aktell och Olle Lycksell.

Men i tredje perioden gasade finländarna på. Två mål av Tappara fem minuter in i perioden och hemmalaget hade plötsligt tagit kommandot. Växjö tryckte på för en kvittering men Veli-Matti Vittasmäki kunde i matchens slutskede slå in 4–2 i tom kasse som blev slutresultatet.

Frölunda enkelt vidare

Frölunda hade inga problem med tyska Adler Mannheim. En 10–0-seger från första matchen innebar att Frölunda kunde gå på halvfart i den andra matchen. Elmer Söderblom och Simon Edvinsson samarbetade bra i matchen där den förstnämnde fick göra två mål på pass från just Edvinsson.

Frölunda avfärdade till slut sina motståndare med en enkel 4–1-seger.

Skellefteå hade det desto tyngre mot Sparta Prag. Trots en 2–1-seger på borta mot tjeckerna räckte det inte för att ta sig vidare till nästa runda.

Sparta Prags 3–1-seger från första matchen räckte för att vinna sammanlagt.

Rögle och Leksand i kvartsfinal

Rögle gick däremot vidare från sitt möte med Zürich. Efter att ha hamnat i 0–1-underläge i andra perioden stod det lika sammanlagt, 4–4.

Ludwig Larsson gav sitt lag kommandot i dubbelmötet igen efter att ha styrt i en skott från Ryan McKiernan. Dennis Everberg utökade sedan ledningen i powerplay och till slut kunde Adam Edström definitivt avgöra med ett 3–1-mål i tom bur.

Leksand stod för en mäktig vändning mot österrikiska Klagenfurt och är klart för kvartsfinal i CHL. Den första matchen slutade 4–0 till Klagenfurt och Leksand hade en prövning framför sig. Den hanterade man på bästa sätt.

Leksand ynglingar visade vägen. 18-åriga Isak Rosen satte två mål och 20-åriga Emil Heineman noterades för tre i en imponerande 8–1-seger.