Västervik tog chansen efter kontroversiellt slut

Västervik vann streckmötet över Mora i hockeyallsvenskan med 2–1 efter förlängning – men avgörandet blev kontroversiellt. –Det känns tungt givetvis. Det borde ha varit utvisning, i stället har vi en i kassen, säger Moras tränare Johan Hedberg till C More.

Johan Hedberg. Arkivbild.

Johan Hedberg. Arkivbild.

Foto: Erik Simander / TT

Ishockey2022-03-11 22:06

När Västerviks Danny Kristo skickade in segermålet låg samtidigt gästernas Måns Carlsson skadad i andra änden av isen. Carlsson blev tufft tacklad av hemmalagets Erik Gustafsson och när domarna inte blåste kunde i stället Västervik gå till anfall och avgöra tre mot två.

– Jag är orolig hur det har gått för Måns. Det är olyckligt att det ska avgöras så här, säger Hedberg.

Mora hade kunnat ta ett stadigt grepp om sjätteplatsen, den sista kvartsfinalplatsen, vid seger. Nu tog poängen upp laget dit i alla fall, men Mora har inte längre avgörandet i egna händer.

Dalalaget har bara en match kvar att spela – dessutom på bortaplan mot seriesuveränen HV71.

Västervik är två poäng och två placeringar bakom, men har två matcher kvar och kan passera Mora. Sjuan Kristianstad, en poäng bakom Mora och en före Västervik, har också bara en match kvar.

Det är dramatiskt runt nästa streck också. Tingsryd gick förbi Vita Hästen och upp på tionde och sista slutspelsplats efter att ha vänt 0–2 till 3–2 borta mot Södertälje.

För klassiska SSK innebär förlusten att kvalspöket är skrämmande nära. Laget har fem poäng upp till tolvan Almtuna med två matcher kvar. Almtuna har en match kvar att spela. Jumbon Troja-Ljungby är sedan tidigare klart för negativt kval.

Grundseriens sista omgång spelas på onsdag.

Fakta: Vägen till SHL

Slutspelet i hockeyallsvenskan startar den 18 mars och en eventuell sjunde finalmatch spelas den 6 maj. Tio lag deltar i slutspelet och slutsegraren går upp i SHL. De sex första lagen är direktkvalificerade för kvartsfinal medan lag 7-10 i serien spelar åttondelsfinaler i bäst av tre matcher. Resten av slutspelsomgångarna avgörs i bäst av sju.

Åttondelsfinaler (18, 2, ev 22/3): Lag 7–lag 10, lag 8–lag 9.

Kvartsfinaler (24/3-6/4): Lag 1–4 i grundserien väljer kvartsfinalmotståndare, ettan väljer först, därefter tvåan och så vidare.

Semifinaler (8/4-21/4): Högst rankade lag väljer motståndare först, därefter näst högst rankade lag.

Finaler (23, 25, 27, 29/4, ev 1, 4 och 6/5).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!