Västervik bortavann – kvitterade matchserien

Västervik kvitterade till 1–1 i matcher mot Södertälje i den andra kvartsfinalen i hockeyallsvenskans slutspel. Smålänningarna bortavann med 5–2 efter att ha tappat ledningen två gånger. Samtidigt tappade Bik Karlskoga en 4–1-ledning – men besegrade Västerås ändå.

Västervik vann med 4–2 borta mot Södertälje. Arkivbild.

Ishockey2021-03-25 20:37

Första perioden mellan Södertälje och Västervik bjöd på både säsongens kanske bästa räddning – och säsongens märkligaste självmål.

Västerviksmålvakten Daniel Marmenlind stoppade en hundraprocentig målchans med klubbspetsen, och sedan gjorde hans lag ledningsmålet genom Viktor Liljegren. Allt inom 32 sekunder.

Södertälje lyckades kvittera snabbt, men inte på egen hand. Gilbert Gabor plockade upp pucken efter en tekning och slog en backhand – tämligen ostressat – i egen bur.

Gabor behövde dock inte gräma sig särskilt länge, drygt minuten senare gav kanadensaren Ryan Gropp Västervik ledningen igen.

Men inte heller den här gången höll den – 12.48 in i andra perioden kvitterade Södertälje på nytt genom dansken Nick Olesen.

Det skulle gå Västerviks väg ändå. Efter att Oskar Pettersson stänkt dit 3–2 i slutet på andra perioden fanns det ingen väg tillbaka för Södertälje. I tredje perioden rann det iväg till 5–2.

Bik Karlskoga tog ledningen med 4–1 3.24 in i andra perioden hemma mot Västerås och saken såg ut att vara klar – men så enkelt blev det inte. Västerås reducerade 32 sekunder senare till 4–2, och i den tredje perioden lyckades man komma tillbaka till 4–4. Men det hjälpte inte. Karlskoga reste sig och återtog ledningen, matchen slutade 5–4 till hemmalaget.

Det innebär att det står 1–1 i tre av fyra kvartsfinalserier i slutspelet. Det är bara Karlskoga som tagit ett tydligt grepp om sin matchserie.