Sportchefen: "Kan gå hur som helst"

När valen till Hockeyettans slutspel gjordes i söndags blev Vimmerby över till sist och tilldelades Väsby som motstånd. "Det känns som att det kan gå hur som helst", säger Väsbys sportchef Tom Tärnström.

Väsby blev Vimmerby Hockeys motståndare i semifinalen av Hockeyettans slutspel.

Väsby blev Vimmerby Hockeys motståndare i semifinalen av Hockeyettans slutspel.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Ishockey2022-03-28 21:15

Väsby hade ingen lätt resa i sin kvartsfinalserie. De föll i första matchen borta mot Lindlöven, men lyckades ändå vända och ta sig vidare.

I den avgörande matchen tappade de en 3–0-ledning sedan gästerna kvitterat med ett omdiskuterat mål till 3–3 i slutminuterna.

– De kvitterade med ett mål som inte var ett mål. Därför var det extra imponerande av spelarna att bita ihop, säger Tom Tärnström som ändå fick se sitt lag gå vidare efter att de avgjort i förlängningen. 

Väsby fick vid söndagens valprocedur ta laget som blev över, Vimmerby Hockey. 

– Jag tror att det blir en jämn och tuff matchserie. Det är lite 50/50 vilket lag som tar sig vidare. Jag var helt övertygad på förhand att det skulle bli Vimmerby som blev kvar åt oss, säger Tärnström.

Väsby har statistiken på sin sida från lagens tidigare möten i Allettan. VH vann en match med 3–0 och föll i de andra två med 2–0 och 4–3. 

Vad har ni för bild av Vimmerby?

– Det är ett offensivt skickligt lag som är duktiga i omställningsspelet. De är ganska lika oss i sättet att spela och är väldigt tunga att möta. Av lagen från den södra serien tycker jag att de har visat upp det bästa spelet i fem mot fem. 

Väsby är alltså det sista hindret för VH att för första gången nå kvalserien till Hockeyallsvenskan.

– Vi får hoppas att deras trend att falla på målsnöret håller i sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!