Räkna med Vännström och VH: "Lagmaskinen rullar på"

Studier vid sidan av isen. En ny position på isen. Ludvig Vännström stortrivs med hockeyn och livet i Vimmerby. "Det har tagit lite tid, men nu tycker jag att laget hittat rätt och blivit mer konsekventa i vårt spel", säger Vännström.

Ludvig Vännström studerar ekonomi vid sidan av hockeyn i Vimmerby.

Ludvig Vännström studerar ekonomi vid sidan av hockeyn i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-17 16:30

Den 25-årige hockeyspelaren kommer från Umeå från början. Via spel i Björklöven och Skellefteå som junior och Piteå som senior gör han nu sin tredje säsong i Vimmerby.

När Sporten träffar honom hemma i lägenheten sitter han med datorn vid köksbordet och en lärobok om statistik uppslagen.

– Jag började studera ekonomi på distans i höstas. Det fungerar väldigt bra att kombinera med hockeyn. Det kan ju vara bra att ha något att falla tillbaka på efter hockeykarriären också.

undefined
Ludvig Vännström, Vimmerby Hockey.

Numera är han en av lagets mer rutinerade spelare och är inne på sin tredje säsong i klubben.

Hur står sig årets upplaga tycker du?

– Vi gick in i säsongen med tuffare förutsättningar. Många av spelarna är lite yngre och Sylvegård var ny som tränare. Därför tog det lite längre tid för oss att hitta rätt och bli konsekventa i vårt spel. I vårserien känns det ändå som vi har landat och har något spännande på gång.

Vännström själv har också fått ta en ny roll ute på isen. Tränaren Hampus Sylvegård tycker positionbytet har fallit väl ut.

– "Ludde" har gått in som center och gjort det väldigt bra. Han har precis de egenskaper som behövs där. Han har bra koll på var medspelarna befinner sig och läser spelet väldigt väl. Jobbet han gör i box play är också viktigt, säger Sylvegård.

I tredjekedjan har Vännström sällskap av Oscar Gustafsson och Hugo Ollila.

Hur är rollfördelningen mellan er?

– Oscar står för farten och kan skapa lägen från vad som helst. Hugo är en riktig sniper som ska ha pucken i heta lägen. Jag försöker fördela pucken och ta lite mer av det defensiva ansvaret. Vi kompletterar varandra väl och det har fungerat bra när vi har fått spela ihop en längre tid.

undefined
Ludvig Vännström har en lite mer defensiv roll i sin formation som center, men har ändå bidragit med fyra mål och fem assist i vårserien.

Statistiskt sett har Vännström fått ihop fyra mål och fem assist i vårserien. När det kommer till att räkna ut VH:s chanser resten av säsongen är det en klurigare ekvation.

– Vi har tre matcher kvar och det blir hårt jobb hela vägen. Fokus ligger på Forshaga borta på söndag och de blir en tuff nöt att knäcka. Jag ser förstås gärna att vi tar hem serien och slipper en omgång i slutspelet. Det hade varit kul att se hur vi står oss där nu när lagmaskinen rullar på som vi vill.

Fotnot: Vimmerbys möte med Forshaga på söndag liverapporteras på www.vimmerbytidning.se med start 14.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!