Utomhusmatcher väntas i NHL

Två matcher under den kommande NHL-säsongen kommer att spelas utomhus, rapporterar flera medier.

Colorados André Burakovsky jagas av Arizonas Taylor Hall under Stanley Cup-kvalspelet i augusti. I februari väntas Colorado möta Vegas i en utomhusmatch vid Lake Tahoe i Nevada.

Colorados André Burakovsky jagas av Arizonas Taylor Hall under Stanley Cup-kvalspelet i augusti. I februari väntas Colorado möta Vegas i en utomhusmatch vid Lake Tahoe i Nevada.

Foto: Jason Franson/AP/TT

Ishockey2021-01-02 04:15

Matcherna planeras att spelas utan publik vid Lake Tahoe i den amerikanska delstaten Nevada. Flera källor uppger att NHL med utomhusmatcherna vill göra något ovanligt under en ovanlig säsong.

Den nordamerikanska hockeyligan drar i gång den 13 januari med en nedbantad säsong på 56 omgångar, i stället för de 82 grundseriematcher som lagen normalt spelar per säsong.

Enligt Sportsnet , som var först med att rapportera om utomhusmatcherna, kommer Vegas Golden Knights att möta Colorado Avalanche den 20 februari. Dagen efter möts Boston Bruins och Philadelphia Flyers. Matcherna uppges komma att spelas vid de tre sista golfhålen på Edgewood Tahoe Resorts golfbana.

NHL har inte kommenterat uppgifterna.

I årets säsong delas lagen upp i fyra divisioner för att undvika långväga resor: East, Central, West och North, där den sistnämnda enbart har kanadensiska lag. De fyra bästa lagen från varje division går till Stanley Cup-slutspelet, där de två första utslagsomgångarna spelas inom respektive division.

Fakta: NHL:s divisioner säsongen 2020/2021

North: Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg

West: Anaheim, Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, St Louis, San Jose, Vegas

Central: Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay

East: Boston, Buffalo, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington

Lagen i East, Central och West-divisionerna kommer att möta varandra åtta gånger. Lagen i North kommer att möta varandra nio eller tio gånger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!