Utlånade backen med på succéresa i play off

Wilmer Lindblad gjorde ingen succé i Vita Hästen. Nu upplever han en succé med Vimmerby i stället.

Wilmer Lindblad hoppas att toppmatcherna i ettan ska göra honom mer redo för att kriga om en ordinarie tröja i Vita Hästen till hösten.

Wilmer Lindblad hoppas att toppmatcherna i ettan ska göra honom mer redo för att kriga om en ordinarie tröja i Vita Hästen till hösten.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2020-03-05 15:11

Wilmer Lindblad och Fredrik Falk provspelade med Vita Hästen under försäsongen, vilket mynnade ut i att Falk ratades och Lindblad belönades med ett tvåårskontrakt.

20-årige Wilmer Lindblad, utan erfarenhet från hockeyallsvenskan, hade dock en tuff tillvaro med ytterst begränsad speltid.

Han lånades först ut i tolv matcher till hockeyettan-laget Enköping, därifrån han kom till Hästen. I mitten av januari blev det sedan klart att Lindblad fortsätter att lånas ut – men nu blev det för Vimmerby på samma nivå som Enköping.

Det har slagit väl ut.

I Astrid Lindgren-orten är Wilmer Lindblad just nu med på en spännande resa, som kan sluta i kvalserien till hockeyallsvenskan.

Vimmerby missade Allettan, men vann sedan fortsättningsserien och tog sig till playoff 1 bakvägen.

Väl där vändes 0–1 i matcher till 2–1 mot Kallinge/Ronneby. En skräll – som nu är på god väg att följas upp med en ännu större skräll då Vimmerby har 1–0 i matcher mot Huddinge.

– Vi har gjort ett bra jobb som underdogs och har hittat tillbaka till vårt spel. Defensiven är väldigt stark hos oss, plus att vi har hittat målet nu på slutet, säger Wilmer Lindblad och lägger till:

– Vårt självförtroende är på topp. Det känns som att vi kan slå vilket lag som helst.

Att ett lag når kvalserien via fortsättningsserien är nästan lika sällsynt som dinosaurier på Kolmården. Wilmer Lindblad och Vimmerby har skapat sig ett lovande läge och kan spela utan press. Play off 3 är det sista hindret.

– Jag skulle vilja säga att vi har väldigt bra chanser att ta oss hela vägen, säger Wilmer Lindblad.

Hur har den här säsongen varit för egen del sedan du började spela kontinuerligt i Enköping och sedermera Vimmerby?

– Det är alltid svårt när det är hackigt. Men det är skönt att ha kommit till ett ställe där jag får vara ett tag. Mitt eget spel har varit upp och ner, men ändå godkänt. Att få spela de här toppmatcherna i ettan är bra för min utveckling. Grymt kul.

Har du nån dialog med Tony Zabel?

– Jag var och kollade på matchen mot Modo, så vi pratade lite grann. Men inte mer än så. Han har fullt upp med sitt och jag har fullt upp med mitt. Det blir nog mer snack efter säsongen.

Du har kontrakt med Hästen även över nästa säsong, tanken är att du fullföljer det?

– Vi har inte pratat nåt om det. Jag antar att det blir försäsong med Hästen och förhoppningsvis kan jag ta en plats i laget då.

Hästen-produkten Ludvig Martinsson var även han med i play off 1 med sitt Nyköping efter att också ha vunnit sin fortsättningsserie. För Martinssons del tog det stopp i första rundan, 1–2 i matcher mot Nybro.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!