USA och Slovakien vann i VM-premiären

USA och Slovakien är premiärvinnare i ishockey-VM i Finland.

USA:s målvakt Strauss Mann räddar ett skott i VM-premiären mot Lettland.

Ishockey2022-05-13 18:06

USA besegrade Lettland med 4–1 efter att ha gjort tre mål på drygt fyra minuter i första perioden. Riley Barber, Seth Jones och Thomas Bordeleau var målskyttar. I andra perioden utökade USA till 4–0, genom Sam Lafferty, och i början av den tredje gjorde letten Andris Dzerins ett reduceringsmål.

– Det är stort att börja bra, det är en lång turnering, säger USA:s målvakt Strauss Mann till Viaplay.

USA och Lettland är i samma grupp som Sverige, som inleder VM på lördagen mot Österrike.

I grupp A vann Slovakien med 4–2 över Frankrike. Pavol Regenda gjorde både det första och det sista målet i matchen, i första respektive tredje perioden. Andra perioden blev jämn, Tomas Tatar och Samuel Takac gjorde två mål för Slovakien och Anthony Rech och Jordann Perret de två franska målen.