Sylvegårds uppmaning: "Måste bli mer desperata"

Mer desperation. Men ändå tålamod. Det är vad Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård vill se hemma mot Nybro på onsdagen. "Vi måste vara mer desperata ute på isen, men på ett smart sätt", säger han.

Hampus Sylvegård, tränare Vimmerby Hockey.

Hampus Sylvegård, tränare Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-21 16:00

Vimmerby Hockey sitter i en tuff sits i semifinalserien mot Nybro. En förlust i ishallen på onsdagen innebär att säsongen är över för VH.

– Det är såklart ett tufft läge. Det är extremt svårt att vända underläge med 0–2 i matcher i en serie över bäst av fem. Samtidigt har vi inte så mycket att välja på. Vi måste vinna tre raka.

Vad talar för att ni ska lyckas med det?

– Det låter konstigt att säga det, men jag måste vara nöjd med de insatser vi gör i båda matcherna i Nybro. Trots förlusterna har vi ändå känt att vi har varit med i matcherna spelmässigt och kunnat mäta oss med dem. Det är små marginaler som har avgjort till deras fördel. Den vetskapen ger oss ändå bra energi inför fortsättningen.

En annan faktor som talar till VH:s fördel är hemmaisen. VH har tio raka hemmasegrar efter förlusten med 1–2 hemma mot Borås den 7:e december. Laget har tagit 28 av 30 poäng och har en målskillnad på 49–18.

– Känslan är att vi har varit väldigt starka hemma under hela säsongen egentligen. I en sådan här match kan det säkert bli bra drag på läktarna också. Det kan absolut avgöra till vår fördel.

Vimmerbyspelarna hade ett frivilligt ispass på måndagen och tränade som vanligt på tisdagen. Alla spelare ska finnas tillgängliga enligt Sylvegård.

Enligt uppgift ska du vara klar för en fortsättning som tränare nästa säsong. Är det så?

– Vi lägger fokus på det som är här och nu och tar det andra sen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!