Uppgifter: Stjärnbacken klar för LHC – lämnar KHL

Vimmerbyfostrade Linus Hultström återvänder till SHL – och till LHC. Enligt Aftonbladet har 29-åringen skrivit ett långtidskontrakt med Linköping.

Linus Hultström ska vara klar för LHC, enligt Aftonbladet.

Linus Hultström ska vara klar för LHC, enligt Aftonbladet.

Foto: Vasily Ponomarev

Ishockey2022-03-18 08:53

Redan för några veckor sedan kunde Corren berätta om LHC:s intresse för Hultström och nu ska alltså värvningen vara i hamn. Hultström lämnar KHL och återvänder till Linköping, där han tillbringade sin juniortid och även spelade i A-laget under flera säsongen. Efter tiden i LHC spelade den offensivt skicklige backen i både Leksand och Djurgården, där han etablerade sig i SHL.

Djurgården ville också ha tillbaka Hultström till kommande säsong, men backen ska alltså ha valt LHC enligt Aftonbladets uppgifter. 

– Jag väljer att inte kommentera något om nästa säsong, säger Linköpings general manager Niklas Persson till Aftonbladet.

För någon vecka sedan sa Hultström, som den senaste säsongen gjorde 53 matcher för Metallurg Magnitogorsk i KHL (gjort 30 poäng), till Corren:

– Jag har inte så mycket att säga om några rykten. Men jag förstår att det börjar snackas om KHL-spelare i Sverige inför nästa säsong med tanke på situationen.

Om läget i Ryssland sa han:

– Det är okej härborta. Säger helst inget mer än så just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!