Ullmark tillbaka – höll nollan mot Colorado

Bostons svenske målvakt Linus Ullmark, tillbaka på isen efter en skada, höll nollan i NHL-mötet mot Colorado, som slutade 4–0. Även Buffalo bjöd på målfest när Tage Thompson gjorde fem mål och en assist mot Columbus.

Bostons målvakt Linus Ullmark höll nollan mot Colorado.

Ishockey2022-12-08 05:59

Bostons Linus Ullmark skadade sig för drygt en och en halv vecka sedan och var i natt, svensk tid, tillbaka på isen.

Några spår av skadan syntes inte till.

Ullmark räddade alla 23 skott på mål och hjälpte Boston till en 4–0-kross mot regerande mästarna Colorado.

Bostons David Pastrnak inledde med 1–0 i andra perioden och följdes av Taylor Hall, som totalt gjorde två mål och en assist under matchen. Även Trent Frederic gjorde mål.

Än mer målfest blev det i mötet mellan Buffalo och Columbus.

Buffalos Dylan Cozen gjorde mål efter drygt tre minuters spel. Sedan gick det undan.

Efter 16 minuter och 40 sekunder hade Tage Thompson hunnit göra fyra mål. Thompson är den fjärde spelaren i NHL:s historia som lyckas göra fyra mål i den första perioden och innan matchen var slut hade han satt ett till.

– Det är definitivt en givande känsla. Du har ägnat många år åt att arbeta för att komma hit, och att bli belönad för det är en ganska bra känsla och det gör dig bara mer hungrig, säger Thompson till NHL.com.

Däremellan hade också svenske Rasmus Dahlin hunnit göra 3–0 till Buffalo som till slut vann med otroliga 9–4.

Än fler svenskar ville visa sig från sin bästa sida. Mika Zibanejad stod för två mål när Rangers bortaslog Vegas med 5–1 och Elias Pettersson blev åter igen sudden-hjälte när han satte avgörande 6–5 när Vancouver slog San Jose.