Ullmark storspelade – räddade 54 skott

Boston bortaslog Calgary med 4–3 efter förlängning i nattens NHL-ishockey. Stor matchhjälte: Linus Ullmark, som räddade 54 skott och satte nytt klubbrekord.

Linus Ullmark var vass i Bostons mål.

Ishockey2023-03-01 08:57

– Vad kan jag säga? Det var väldigt kul. Man vill väl aldrig släppa till nästan 60 skott, men jag tar det. Vi fick två poäng och vi har en segersvit efter denna roadtrip och jag älskar det, säger den glödheta svenske målvakten till Aftonbladet.

Calgary ledde med 3–2 innan Pavel Zacha kvitterade med knappt sex minuter kvar av tredje perioden. Sedan avgjorde Charlie McAvoy i förlängningen för Boston. Linus Ullmarks 54 räddningar är ett nytt klubbrekord för Boston i grundserien, skriver Aftonbladet.

Boston lyckades samtidigt bara få i väg 20 skott på mål, men vann alltså ändå tack vare storspelet från NHL:s just nu vassaste målvakt.

– Mitt hjärtat blöder för Calgary, att förlora en sån här match, säger Bostons tränare Jim Montgomery.

En annan stark svensk målvaktsinsats stod Filip Gustavsson för. Han räddade 39 skott när hans Minnesota vann med 2–1 hemma mot New York Islanders.