Tvåsiffrigt för VH hemma mot Tyringe

Vimmerby Hockey fick jubla tio gånger om hemma mot Tyringe när man tog sin första seger för säsongen i Hockeyettan.

Vimmerby Hockey fick jubla tio gånger om hemma i Vimmerby Ishall när Tyringe krossades.

Vimmerby Hockey fick jubla tio gånger om hemma i Vimmerby Ishall när Tyringe krossades.

Foto: Reolof Stroetinga

Ishockey2019-09-29 18:52

Det blev aldrig spännande i Vimmerby Ishall när Vimmerby Hockey tog emot jumbon Tyringe. VH hade, precis som Tyringe, inlett säsongen svagt med tre förluster. Men under söndagens match visade VH att man är ett mycket bättre lag än så. Efter tre perioder hade VH stoppat in tio puckar bakom Tyringes målvakt. Tyringe mäktade bara med två mål framåt och matchen slutade 10-2 till VH. 
– Ibland kan det vara svårt med matcher som den här. Men jag tycker vi försökte göra de goda vanorna så mycket som möjligt. Det är svårt mentalt när man leder en match så stort, säger VH-tränaren Peter Nordström. 

Vimmerby kom ut och tog tag i matchen direkt i den första perioden. Maximilian Popovic gjorde 1–0 redan efter 1.30. Sedan dröjde det till minut 13 innan VH skulle få 2–0 och det genom Oscar Gustavsson. Popovic gjorde sedan sitt andra och VH:s tredje två minuter senare och Henrik Eriksson satte fyran två minuter innan periodpausen. Tyringen fick dock till en reducering precis innan slutet, men klasskillnaden var för stor och VH stormade mot sin första seger i Hockeyettan.
– Ju snabbare vi spelar desto bättre är vi. Vi kan inte åka med pucken och bara försöka kasta in den, det är för svårt, säger Peter Nordström.
–  Istället för att spela upp pucken så sätter vi den djupt och får till långa anfall. Motståndarna måste vrida på sig då, säger Mattias Lindén, assisterande tränare. 

I period två satte Oskar Carlsson 5–1 och Mathias Wigley, som för övrigt var matchens bästa spelare, fyllde på med sexan efter en mycket fin styrning. 20 sekunder innan periodens slut hittade Roman Semjonov nätet och VH kunde gå in till paus med en 7–1-ledning. 

Tyringe, som inte hade många farliga anfall under matchen, stack upp direkt i period tre och reducerade till 7–2. Sedan var det VH som tog över igen och började jaga tvåsiffrigt. Oliver Kempainen, Mathias Wigley och Oskar Carlsson såg till att det fullbordades med sina mål och när 60 minuter hade spelats stod det klart att VH tog en övertygande 10–2-seger. 
– Vi körde en utmaning här inför sista perioden för att hålla killarna på tårna men det blev inte så bra, säger Nordström.
Vad för utmaning?
– Hålla nollan och komma upp i 18 skott. Vi kom upp i 16 och släppte in ett mål, förklarar Lindén.

Nordström:
– Innan matchen sa vi ungefär samma sak som mot Nybro; att vi måste ha samma typ av spel. Men en sådan här match byggs ju på att alla är delaktiga, ingen kan fuska eller spela för sig. Det är sjukt bra av oss att göra tio mål och en eloge till killarna för att de verkligen ville spela. 
Finns det något ni är missnöjda över?
– Det finns alltid något, men så blir det också i en sådan här match. 

Det mesta av spelet var förlagt på Tyringes planhalva.
Det mesta av spelet var förlagt på Tyringes planhalva.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!