Tung förlust för VSGF i rysarmötet

Virserums SGF tog emot Valdemarsviks IF i ett toppmöte i HockeyTrean. Matchen var jämn, men gästernas fina spel i powerplay fällde avgörandet.

Krysset. Karl Torstenssons skott går in bakom Samuel Jupiter i Valdemarsviks mål. Det hjälpte ju föga, för Virserum förlorade ändå.

Ishockey2019-10-20 19:32

– Det är en stor besvikelse att vi förlorar, säger Virserums tränare Thomas Larsson.

4-5 (1-2, 2-1, 1-2) blev resultatet mellan VSGF och VIF. Matchen var lika jämn som resultatet.

Det svängde fram och tillbaka. Lagen bytte chanser med korta mellanrum och det var tydligt att de här två lagen kommer fortsätta slåss i toppen av tabellen.

Efter första perioden låg Virserum under med 2-1 efter att ha släppt in två mål i boxplay. Trots underläget var första perioden kanske den bästa från hemmalaget.

– Vi har matchen i första. Vi är bättre i spel fem mot fem, säger tränaren Thomas Larsson.

Som sagt, Virserum var bättre i spel fem mot fem. Men det hjälper inte om man får massa utvisningar. Virserum hade sammanlagt 24 utvisningsminuter i matchen. Valdemarsvik hade 10. Gästerna gjorde 4 av sina 5 mål i powerplay.

– Det är för mycket utvisningar. Helt klart. Några av dem var onödiga. Vi vet ju att Valdemarsvik är bra i powerplay men ändå får vi så mycket utvisningar.

Det var spännande hela vägen. Virserum kvitterade gång på gång. Vid ställningen 4-5 i slutet var känslan att hemmalaget skulle kunna kvittera ännu en gång, men med två minuter kvar fick de ytterligare en utvisning som satte stopp för det.

Trots besvikelsen över förlust och för många utvisningar var VSGF-tränaren någorlunda nöjd med prestationen.

– Vi presterar riktigt bra fem mot fem. Sedan är det ju ett bra lag vi möter också.

Målen i VSGF gjordes av Simon Dahl 2, Karl Torstensson 2.