Tuffa starten i kvalserien för förre VH-profilen

"Ångestmatcherna" är i gång. Flera före detta VH-spelare har redan varit i farten. Målvaktsprofilen Jonathan Stålbergs lag har fått en jobbig start i kvalserien till Hockeyettan.

Förra VH-profilerna Jonathan Stålberg och Oliver Kempainen är i full gång med att försöka rädda sina nya klubbar, Kumla och Lejon, till nya kontrakt i Hockeyettan.

Förra VH-profilerna Jonathan Stålberg och Oliver Kempainen är i full gång med att försöka rädda sina nya klubbar, Kumla och Lejon, till nya kontrakt i Hockeyettan.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-03-23 12:45

Under ett par säsonger var Skellefteåkillen Jonathan Stålberg en säker burväktare i Vimmerby Hockey. Efter en tripp till Mörrum är det nu spel i Kumla som gäller. "Black Bulls" kämpar för att försöka säkra nytt kontrakt. Det har gått sådär än så länge i kvalserien, som redan hunnit halvvägs. Stålberg har gjort det bra, men vad hjälper det. Trots bara fem insläppta mål ligger Kumla sist i tabellen med bara två poäng. Märkligt nog har alla matcher slutat 2–1, där Kumla vunnit en av dem (Malung) efter förlängning.

Inte heller för en annan tidigare VH-målvakt, Oscar Walldén som spelade i Vimmerby förra säsongen, blev kvalseriestarten som han önskat. Hans nya klubb, Hammarby, åkte på däng mot Wings med 3–1 i premiären. I samma serie lirar Segeltorp och Sollentuna. Trots 21–41 i skottstatistik vann Segeltorp med 4–2, där Razmuz Waxin-Engback satte 1–0 redan i den första minuten. 27-åringen hade en mycket kort sejour i Vimmerby Hockey säsongen 2016-2017, där backen bara spelade åtta matcher innan flytten gick till Vallentuna.

Oliver Kempainens SK Lejon har inlett sitt kvalspel med en seger (4–2 mot Örnsköldsvik HF) och en förlust (0–1 mot Kiruna AIF). I den norra serien är det bara just de här tre lagen som kvalar.

Den södra serien inleds på onsdag med mötena Tranås-Borås, Kallinge-Tyringe. Det gäller att vara topp-två i serierna för att hålla sig kvar i Hockeyettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!