"Tror kan vara ett lag som passar oss"

Huddinge. Det är vad som väntar Vimmerby i playoff 2: "Spännande. Tror att Huddinge passar oss bra", sa sportchefen Morgan Persson. "Riktigt kul att möta dem", tyckte tränaren Phil Horsky.

Huddinge nästa. Vimmerbys motstånd i playoff två är nu klart.

Huddinge nästa. Vimmerbys motstånd i playoff två är nu klart.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-03-01 13:08

Det blir alltså Huddinge som står för motståndet i nästa steg för Vimmerby. VH-tränaren Phil Horsky följde inte själv valproceduren under söndagen. Så här säger han om Huddinge: 

– Kul att möta dem. Det var nog länge sedan som Vimmerby spelade mot dem. Det är roligt med ett nytt lag. Men det blir inte lätt. Jag har visserligen inte sett dem, men de ska vara spetsiga och vara skickliga offensivt. 

Hur är upplägget inför nästa vecka?

– Grabbarna har ledigt idag (söndag). Sedan blir det träning och matchförberedelser som vanligt. Vi kommer ha videoanalyser så att vi vet vad som väntar. Vi kommer att vara redo och inte lämna något åt slumpen.

VH kommer till spel i playoff efter tre starka matcher mot Kallinge. 

– Jag är stolt över vad killarna presterade. Sista matchen mot Kallinge är en av de bästa vi gjort under säsongen. Det var så strukturerat och det är väldigt få misstag vi gör positionsmässigt. Vi var som en maskin. Det var någon expert som uttryckte att vi var "äckligt disciplinerade". 

– Det säger en del om gruppen när vi lyckades göra en sån vändning som vi gjorde.  

Så här sa Vimmerbys sportchef Morgan Persson om att få möta Huddinge:

– Spännande. Huddinge passar oss nog bra och jag trodde också att det skulle bli Huddinge. 

Vad vet du om dem?

– Det är ett bra offensivt lag, med spets. Men det är absolut inget som skrämmer. Och det är bra reseförhållanden också. Bara tre timmar i buss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!